דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעי עוף וירקות אפויים
כרעי עוף וירקות אפויים
כרעיים עם מבחר ירקות בתנור

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 702 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את כרעי העוף (ראו מידע נוסף), מפזרים מעט קמח (כ- 2 כפות) ושוטפים שוב היטב. זו שיטה להוציא ריח מוזר מהעוף. מנגבים את כרעי העוף בנייר סופג.
  • 2 במחבת רחבה מטגנים בשמן את כרעי העוף מכל הצדדים עד להזהבה.
  • 3 מעבירים את כרעי העוף אל תבנית שמתאימה לאפייה בתנור.
  • 4 באותה המחבת ממשיכים לטגן את תפוחי האדמה והבטטות עד להזהבה.
  • 5 מעבירים לתבנית עם כרעי העוף ומוסיפים את השעועית, הפלפלים האדומים והפלפל הירוק החריף.
  • 6 מתבלים במלח, פלפל שחור, רוזמרין, תימין, אורגנו ופטרוזיליה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור).
  • 7 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)834119
חלבונים (גרם)75.26 10.72
פחמימות (גרם)7711
מתוכן סוכרים (גרם)17 2.42
שומנים (גרם)24.38 3.47
מתוכם שומן רווי (גרם)5.46 0.78
כולסטרול (מ"ג)220.9 31.46
נתרן (מ"ג)1,393198.34
סיבים תזונתיים (גרם)9.91 1.41
מים (גרם)470.667.02
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,798256.04
ויטמין B (מ"ג)25.913.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.490.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.720.1
ויטמין B3 (מ"ג)17.642.51
ויטמין B5 (מ"ג)5.090.72
ויטמין B6 (מ"ג)1.920.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)62.818.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.820.12
ויטמין C (מ"ג)168.0223.93
ויטמין E (מ"ג)3.130.45
ויטמין K (מק"ג)78.6511.2
סידן (מ"ג)132.2618.84
ברזל (מ"ג)6.080.87
מגנזיום (מ"ג)136.8119.48
זרחן (מ"ג)595.9384.87
אבץ (מ"ג)8.611.23
אשלגן (מ"ג)1,709243.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.930.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.120.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.950.99
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.070.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 13.1% 40.5% 41.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.