דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי בטטה
פאי בטטה
פאי בטטה
פאי בטטה ביתי מבצק פריך

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 189 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה ללוש היטב את הקמח ביחד עם החמאה במהירות נמוכה-בינונית.
  • 3 להוסיף את הסוכר והביצים בהדרגה עד להטמעה מלאה.
  • 4 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד מספר שניות.
  • 5 בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ להניח את הבצק ולהכניס לקירור עד סיום הכנת שאר המרכיבים.
  • הכנת המילוי:
  • 1 במחבת גדולה לטגן את הבצלים והשום בחמאה עד להזהבה.
  • 2 לאחר הטיגון יש להוציא לכלי, להכניס את הבטטות ולטגנן עד להזהבה.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 בסיר קלחת לטגן את שן השום בחמאה.
  • 2 להוסיף את השמנת, הקורנפלור והתבלינים, ולבחוש היטב.
  • 3 לבשל מעט על אש נמוכה עד להרתחה או עד שהקורנפלור נמס.
  • 4 להסיר מהאש.
  • 5 בקערה נפרדת להקציף ידנית את הביצים. בזהירות למזוג מעט מרוטב השמנת על הביצים ולטרוף במרץ. על מנת ליצור השוואת טמפרטורה - את תערובת הביצים החמימה להחזיר לסיר השמנת ולערבב.
  • הרכבת המנה:
  • 1 על בצק הפאי להניח את הבצל והבטטות בשכבות.
  • 2 ליצוק בזהירות את רוטב השמנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות, או עד שבצק הפאי זהוב.
  • 3 להניח לפאי להתקרר טרם חותכים - הפאי מתייצב בחוץ.
  • 4 פאי הבטטה מוכן - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נועה דרוקר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)427226
חלבונים (גרם)7.94 4.2
פחמימות (גרם)3418
מתוכן סוכרים (גרם)5.05 2.67
שומנים (גרם)29.08 15.36
מתוכם שומן רווי (גרם)16.45 8.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)178.88 94.5
נתרן (מ"ג)938.18495.6
סיבים תזונתיים (גרם)2.01 1.06
מים (גרם)94.5149.93
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)536.2283.25
ויטמין B (מ"ג)1.710.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.420.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.830.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.4310.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.240.13
ויטמין C (מ"ג)10.215.39
ויטמין D (מק"ג)0.560.29
ויטמין E (מ"ג)0.880.47
ויטמין K (מק"ג)1.730.92
סידן (מ"ג)43.823.14
ברזל (מ"ג)1.070.57
מגנזיום (מ"ג)18.319.67
זרחן (מ"ג)87.2346.08
אבץ (מ"ג)0.570.3
אשלגן (מ"ג)235.9124.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.490.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.010.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.940.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 40% 10.9% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.74 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.