דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא לבית הספר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את כל המצרכים בקערה (מלבד המלח, המים, הביצה, שמן הזית והשומשום) ולערבב.
  • 2 להוסיף את המלח ושתי כוסות מים ולהתחיל ללוש, להוסיף מים לפי הצורך.
  • 3 ללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 4 לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה במקום חמים.
  • 5 ללוש שנית 5 דקות ולחלק ל- 20 כדורים.
  • 6 להכין לחמניות קשר או ארוכות, ולהניח בתבנית מכוסה בנייר אפייה לתפיחה של שעה.
  • 7 בקערית לערבב ביצה ושמן ולמרוח על הלחמניות. לפזר שומשום.
  • 8 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך כ- 20 דקות עד להשחמה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף במקום אגוזים גרעיני חמנייה,פשתן וכו`.

זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחה.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)224 קלוריות211 קלוריות
חלבונים7.1 גרם6.7 גרם
פחמימות40 גרם38 גרם
מתוכן סוכרים1.7 גרם1.6 גרם
שומנים6.6 גרם6.3 גרם
מתוכם שומן רווי353.2 מ"ג332.5 מ"ג
מתוכם שומן טראנס1.1 מ"ג1 מ"ג
כולסטרול10.8 מ"ג10.2 מ"ג
נתרן1.3 גרם1.2 גרם
סיבים תזונתיים6.7 גרם6.3 גרם
מים41.2 גרם38.8 גרם
ויטמין A4.6 מק"ג4.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)67.7 מק"ג63.7 מק"ג
ויטמין B11.2 מק"ג1.1 מק"ג
ויטמין B213.6 מק"ג12.8 מק"ג
ויטמין B32.2 מק"ג2 מק"ג
ויטמין B544.5 מק"ג41.9 מק"ג
ויטמין B64.9 מק"ג4.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B91.4 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E30.5 מק"ג28.7 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן3.6 מ"ג3.4 מ"ג
ברזל62.1 מק"ג58.5 מק"ג
מגנזיום770 מק"ג725 מק"ג
זרחן5.7 מ"ג5.4 מ"ג
אבץ44.5 מק"ג41.9 מק"ג
אשלגן4.3 מ"ג4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות55.4 מ"ג52.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.4 מ"ג1.3 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 645.1 מ"ג42.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות106.1 מ"ג99.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 998.9 מ"ג93.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 11% 11.7% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.