דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות גרנולה מקמח מלא וללא סוכר לבן
עוגיות גרנולה מקמח מלא וללא סוכר לבן
עוגיות גרנולה מקמח מלא וללא סוכר לבן
חטיף בריא לקחת לעבודה

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (כ- 40 עוגיות גרנולה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 מחממים חמאה במיקרו עד שהיא רכה מאוד אך לא נמסה, כ- 20-30 שניות.
  • 3 מקרימים חמאה עם סילאן עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה ומערבלים עוד דקה.
  • 4 מנפים לקערה את הקמחים ואת הסודה לשתייה, ומוסיפים שיבולת שועל וצימוקים. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  • 5 מקררים את התערובת במקרר 15 דקות לפחות. בעזרת כפות ידיים לחות מגלגלים כדורים ממחצית מהבצק ואופים כ- 7-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
  • 6 כאשר מגש העוגיות הראשון מוכן, מצננים 10 דקות על התבנית. מסירים את העוגיות מהתבנית ומכינים עוגיות נוספות מהבצק שנותר.
  • 7 בתיאבון חיוך
- פרסומת -

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)119 קלוריות393 קלוריות
חלבונים2.1 גרם7 גרם
פחמימות17 גרם57 גרם
מתוכן סוכרים1.1 גרם3.7 גרם
שומנים4.8 גרם15.9 גרם
מתוכם שומן רווי2.6 גרם8.5 גרם
מתוכם שומן טראנס646 מק"ג2,128.5 מק"ג
כולסטרול18.6 מ"ג61.4 מ"ג
נתרן5.9 מ"ג19.4 מ"ג
סיבים תזונתיים1.2 גרם4.1 גרם
מים2.1 גרם6.9 גרם
ויטמין A2.7 מק"ג9 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)285.1 מק"ג939.2 מק"ג
ויטמין B148.5 מק"ג159.9 מק"ג
ויטמין B220 מק"ג66 מק"ג
ויטמין B382.8 מק"ג272.7 מק"ג
ויטמין B5113 מק"ג372.3 מק"ג
ויטמין B616.4 מק"ג54 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B94.4 מק"ג14.4 מק"ג
ויטמין B120 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C60 מק"ג197.7 מק"ג
ויטמין D0 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E20.1 מק"ג66.2 מק"ג
ויטמין K0.1 מק"ג0.2 מק"ג
סידן5.3 מ"ג17.5 מ"ג
ברזל358.3 מק"ג1,180.6 מק"ג
מגנזיום11.9 מ"ג39.3 מ"ג
זרחן38.2 מ"ג125.9 מ"ג
אבץ276.1 מק"ג909.6 מק"ג
אשלגן53 מ"ג174.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות193.5 מ"ג637.4 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 38.3 מ"ג27.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6179.9 מ"ג592.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות198.7 מ"ג654.6 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9193.7 מ"ג638.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 18.9% 8.3% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.