דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה, טחינה, פקאן ותבלינים
עוגיות חמאה, טחינה, פקאן ותבלינים
עוגיות חמאה, טחינה, פקאן ותבלינים
עוגיות מיוחדות וטעימות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 14 גרם למנה\יחידה (כמות עוגיות מוערכת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170-180 מעלות.
  • 2 לערבב את החמאה והסוכר בקערה (במיקסר או ידנית), ולאחר מכן להוסיף גם את הביצה, גרידת התפוז, הטחינה הגולמית, הקינמון והציפורן.
  • 3 לערבב את כל המצרכים ביחד בקערה, להוסיף את הקמח התופח והפקאנים המרוסקים ולאחד את כל המצרכים לבצק רך ונעים למגע.
  • 4 להניח למנוחה בצד למשך כ- 15 דקות, ולאחר מכן ליצור מהבצק כדורים בקוטר כ- 2-3 ס"מ. להניח את הכדורים על גבי נייר אפייה בתבנית במרווחים זה מזה.
  • 5 לאפות בתנור למשך כ- 10-12 דקות עד שהעוגיות מוכנות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר.
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)68480
חלבונים (גרם)1.22 8.56
פחמימות (גרם)642
מתוכן סוכרים (גרם)1.53 10.76
שומנים (גרם)4.46 31.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.87 13.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.42 87.23
נתרן (מ"ג)40.78286.49
סיבים תזונתיים (גרם)0.11 0.74
מים (גרם)0.926.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.8513.01
ויטמין B (מ"ג)55.220.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.18
ויטמין B6 (מ"ג)00.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.755.25
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.07
ויטמין C (מ"ג)0.050.36
ויטמין D (מק"ג)0.020.16
ויטמין E (מ"ג)0.030.18
ויטמין K (מק"ג)0.050.38
סידן (מ"ג)3.2622.9
ברזל (מ"ג)0.151.03
מגנזיום (מ"ג)1.278.91
זרחן (מ"ג)4.7733.49
אבץ (מ"ג)0.060.39
אשלגן (מ"ג)5.5438.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.221.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.21.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.412.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.42.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 37.9% 10.4% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.