דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קל וטעים לאירוח

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    חתוכות לפרוסות
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • קטשופ - 2 כפות - סה"כ (38 גרם)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    אפשר גם חריפה
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה (או כוסברה)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את הפלפלים ולבשל עד לריכוך תוך כדי ערבוב.
  • 2 להוסיף את הפטריות וכל שאר המרכיבים (מלבד הפטרוזיליה) ולבשל מעט על להבה נמוכה.
  • 3 לפזר את הפטרוזיליה הקצוצה, לטעום ולתקן תיבול.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20792
חלבונים (גרם)3.56 1.59
פחמימות (גרם)188
מתוכן סוכרים (גרם)9 4.01
שומנים (גרם)14.59 6.51
מתוכם שומן רווי (גרם)1.16 0.52
נתרן (מ"ג)518.06231.02
סיבים תזונתיים (גרם)3.65 1.63
מים (גרם)176.9478.9
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)215.8896.27
ויטמין B (מ"ג)5.42.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.21.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.350.6
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.6323.03
ויטמין C (מ"ג)183.6181.88
ויטמין D (מק"ג)0.280.12
ויטמין E (מ"ג)1.880.84
ויטמין K (מק"ג)239.51106.8
סידן (מ"ג)54.5724.34
ברזל (מ"ג)2.761.23
מגנזיום (מ"ג)30.1913.46
זרחן (מ"ג)95.9842.8
אבץ (מ"ג)0.910.41
אשלגן (מ"ג)521.94232.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 36.5% 8.9% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.67 (0.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.