דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרובית לסוכרתיים, צילום: פיליפ מטראי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (ל- 8-10 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הכרובית, מניחים להפשרה, שמים במסננת וסוחטים.
  • 2 מעבדים ביצים, חלבונים ובצל קלוף במעבד מזון.
  • 3 מוסיפים את פרחי הכרובית, הקמח והתבלינים, וממשיכים לעבד, רק עד שהחומרים קצוצים היטב. היזהרו מעיבוד יתר.
  • 4 משמנים מחבת טפלון בעזרת נייר סופג טבול בשמן, ומרססים בתרסיס שמן. מחממים את המחבת על אש קטנה.
  • 5 יוצרים לביבות בעזרת כף ומחליקים למחבת.
  • 6 מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפ לטיגון לביבות לייט:
  • לפני טיגון כל מחזור חדש של לביבות, מרססים את המחבת בתרסיס שמן ו/או מנגבים את המחבת בשמן מדי פעם. התאזרו בסבלנות עם הלביבות הללו - צריך לטגן אותן זמן ממושך, עד שהן עשויות גם מבפנים, אחרת הן תתפרקנה.
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי או בתרד (הערכים התזונתיים שלהם קרובים לאלה של הכרובית). ניתן להגיש לצד גבינה לבנה.

מומלץ להכנה - הלביבות האלה עדיפות מלביבות תפוחי אדמה העמוסות בפחמימות.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)76 קלוריות50 קלוריות
חלבונים4.5 גרם3 גרם
פחמימות8 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים3.1 גרם2 גרם
שומנים3.7 גרם2.4 גרם
מתוכם שומן רווי507.6 מ"ג334.2 מ"ג
מתוכם שומן טראנס7.8 מ"ג5.1 מ"ג
כולסטרול34.7 מ"ג22.8 מ"ג
נתרן130.4 מ"ג85.9 מ"ג
סיבים תזונתיים3.2 גרם2.1 גרם
מים134.3 גרם88.4 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A15.9 מק"ג10.5 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)1.8 מ"ג1.2 מ"ג
ויטמין B162.5 מק"ג41.2 מק"ג
ויטמין B2136 מק"ג89.5 מק"ג
ויטמין B3537.3 מק"ג353.8 מק"ג
ויטמין B5783.2 מק"ג515.7 מק"ג
ויטמין B6241.6 מק"ג159.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B959.8 מק"ג39.3 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C55.6 מ"ג36.6 מ"ג
ויטמין D0.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E178.7 מק"ג117.7 מק"ג
ויטמין K17.4 מק"ג11.4 מק"ג
סידן26.9 מ"ג17.7 מ"ג
ברזל583.5 מק"ג384.2 מק"ג
מגנזיום13.8 מ"ג9.1 מ"ג
זרחן59.4 מ"ג39.1 מ"ג
אבץ351.8 מק"ג231.6 מק"ג
אשלגן212.3 מ"ג139.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות491.2 מ"ג323.4 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3214.1 מ"ג141 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6237.7 מ"ג156.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות338.3 מ"ג222.7 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9308.1 מ"ג202.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.9% 19.1% 23.5% 40.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪