דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרובית לסוכרתיים, צילום: פיליפ מטראי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 152 גרם למנה\יחידה (ל- 8-10 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הכרובית, מניחים להפשרה, שמים במסננת וסוחטים.
  • 2 מעבדים ביצים, חלבונים ובצל קלוף במעבד מזון.
  • 3 מוסיפים את פרחי הכרובית, הקמח והתבלינים, וממשיכים לעבד, רק עד שהחומרים קצוצים היטב. היזהרו מעיבוד יתר.
  • 4 משמנים מחבת טפלון בעזרת נייר סופג טבול בשמן, ומרססים בתרסיס שמן. מחממים את המחבת על אש קטנה.
  • 5 יוצרים לביבות בעזרת כף ומחליקים למחבת.
  • 6 מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפ לטיגון לביבות לייט:
  • לפני טיגון כל מחזור חדש של לביבות, מרססים את המחבת בתרסיס שמן ו/או מנגבים את המחבת בשמן מדי פעם. התאזרו בסבלנות עם הלביבות הללו - צריך לטגן אותן זמן ממושך, עד שהן עשויות גם מבפנים, אחרת הן תתפרקנה.
טיפ למתכון
אפשר להחליף את הכרובית בברוקולי או בתרד (הערכים התזונתיים שלהם קרובים לאלה של הכרובית). ניתן להגיש לצד גבינה לבנה.

מומלץ להכנה - הלביבות האלה עדיפות מלביבות תפוחי אדמה העמוסות בפחמימות.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7650
חלבונים (גרם)4.51 2.97
פחמימות (גרם)85
מתוכן סוכרים (גרם)3.06 2.01
שומנים (גרם)3.65 2.4
מתוכם שומן רווי (גרם)0.51 0.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)34.68 22.83
נתרן (מ"ג)130.4385.87
סיבים תזונתיים (גרם)3.23 2.12
מים (גרם)134.3188.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.9210.48
ויטמין B (מ"ג)1.811.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.7539.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.08
ויטמין C (מ"ג)55.636.61
ויטמין D (מק"ג)0.310.2
ויטמין E (מ"ג)0.180.12
ויטמין K (מק"ג)17.3511.42
סידן (מ"ג)26.9117.72
ברזל (מ"ג)0.580.38
מגנזיום (מ"ג)13.819.09
זרחן (מ"ג)59.439.11
אבץ (מ"ג)0.350.23
אשלגן (מ"ג)212.26139.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.210.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.9% 19.1% 23.5% 40.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.