דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד פרווה עם קצפת לוטוס
עוגת שוקולד פרווה עם קצפת לוטוס
עוגת שוקולד טעימה בטעם לוטוס

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנה הבסיס:
  • 1 להכניס לקערת המיקסר את הביצים השלמות וסוכר הוניל, ולהתחיל להקציף.
  • 2 להוסיף בהדרגה את הסוכר, ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
  • 3 להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן.
  • 4 בקערה לערבב את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
  • 5 להוסיף למיקסר את ממרח הלוטוס.
  • 6 להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והקצפת הצמחית עד לקבלת תערובת אחידה. לא להרבות בערבול, רק עד שהתערובת אחידה.
  • 7 לשמן תבנית מרובעת חד פעמית ולשפוך לתוכה את תערובת העוגה.
  • 8 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 9 להוציא ולקרר.
  • הכנת הקצפת:
  • 1 להקציף את הקצפת הצמחית ביחד עם ממרח הלוטוס עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 למרוח על העוגה שהתקררה ולהכניס למקרר לצינון של שעה לפני ההגשה.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להפוך את העוגה לחלבית ולהחליף את הקצפת צמחית בשמנת מתוקה.

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)325376
חלבונים (גרם)4.47 5.17
פחמימות (גרם)3439
מתוכן סוכרים (גרם)9.66 11.18
שומנים (גרם)19.15 22.17
מתוכם שומן רווי (גרם)3.42 3.96
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 73.19
נתרן (מ"ג)76.1688.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.18 0.21
מים (גרם)12.9615
ויטמין A (מק"ג)27.2131.49
ויטמין B (מ"ג)0.420.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.059.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.18
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.350.4
ויטמין E (מ"ג)0.180.21
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)10.9412.66
ברזל (מ"ג)0.310.36
מגנזיום (מ"ג)2.873.32
זרחן (מ"ג)36.8142.6
אבץ (מ"ג)0.230.27
אשלגן (מ"ג)30.7635.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.74
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 33.2% 7.8% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.