דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי פקאן כשר לפסח עם גנאש שוקולד
פאי פקאן כשר לפסח עם גנאש שוקולד
פאי פקאן מושלם לפסח

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • 2 מוסיפים ביצה, מים ורבע מכמות הקמח הכשר לפסח, מערבלים במשך כמה שניות ומנמיכים את מהירות המיקסר.
  • 3 מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
  • 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר גדול יותר מהתבנית (תבנית עגולה מספר 24), מרפדים את תחתית התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות ומצננים.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מניחים את הסוכר והמים בסיר בינוני שטוח ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר זהוב (בלי לערבב). כשהסוכר נמס מערבבים עד שנוצר קרמל.
  • 2 יוצקים את השמנת המתוקה על הקרמל (זהירות - בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה).
  • 3 מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, הדבש והמלח, ומערבבים. מוסיפים את שני סוגי הפקאן ומערבבים היטב עד שהאגוזים מצופים היטב.
  • 4 מעבירים את התערובת לקלתית האפויה ומצננים במשך כחצי שעה.
  • הכנת הגנאש:
  • 1 ממסים במיקרו את השוקולד כדקה, מוציאים, מערבבים, מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומכניסים שוב למיקרו לדקה.
  • 2 מערבבים ויוצקים על הפאי.
  • 3 מורחים בשכבה אחידה ומפזרים סביב קוקוס קלוי.
  • 4 מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את העוגה כיד הדמיון.

ציוד נדרש: תבנית עגולה מספר 24.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)537451
חלבונים (גרם)4.69 3.94
פחמימות (גרם)5344
מתוכן סוכרים (גרם)20.84 17.5
שומנים (גרם)35.19 29.55
מתוכם שומן רווי (גרם)14.46 12.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)75.61 63.48
נתרן (מ"ג)249.12209.17
סיבים תזונתיים (גרם)1.35 1.14
מים (גרם)10.428.75
ויטמין A (מק"ג)11.589.72
ויטמין B (מ"ג)0.440.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.934.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)0.10.09
ויטמין D (מק"ג)0.140.12
ויטמין E (מ"ג)0.20.17
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)11.729.84
ברזל (מ"ג)0.430.36
מגנזיום (מ"ג)14.1911.91
זרחן (מ"ג)43.0336.13
אבץ (מ"ג)0.610.51
אשלגן (מ"ג)55.5346.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.191.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.061.73
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.643.9
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.613.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 37.4% 5% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.63 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?