דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה עם שוקולד ותפוז, צילום: לינדט

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 120 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2 טוחנים את הביסקוויטים במיקסר ומוסיפים את החמאה. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד, מכניסים לתבנית עגולה 26 ומהדקים היטב לבסיס.
  • 3 מערבבים את גבינת השמנת יחד עם השמנת החמוצה והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4 מביאים את מיץ התפוזים עד לרתיחה קלה ומוסיפים אליו את השוקולד הקצוץ.
  • 5 מורידים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל מרקם אחיד.
  • 6 מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה אל התערובת תוך כדי ערבוב.
  • 8 מוזגים את התערובת אל תוך התבנית, מעל בסיס הביסקוויטים.
  • 9 מכניסים לתנור תבנית מלבנית גדולה, בתוך התבנית המלבנית מניחים את התבנית העגולה ויוצקים לתבנית המלבנית מים רותחים בגובה של 2 ס"מ. טכניקה זו יוצרת מרקם קרמי במיוחד.
  • 10 אופים כ- 45 דקות. העוגה מוכנה כאשר הקצוות בצד אפויים והמרכז נשאר רך.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)314289
חלבונים (גרם)8.44 7.77
פחמימות (גרם)2826
מתוכן סוכרים (גרם)12.39 11.4
שומנים (גרם)18.95 17.44
מתוכם שומן רווי (גרם)10.57 9.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)93.51 86.03
נתרן (מ"ג)210.27193.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 0.84
מים (גרם)18.3416.87
ויטמין A (מק"ג)27.3325.14
ויטמין B (מ"ג)0.80.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.330.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.247.58
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)0.940.86
ויטמין D (מק"ג)0.350.32
ויטמין E (מ"ג)0.180.17
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)13.112.05
ברזל (מ"ג)0.310.28
מגנזיום (מ"ג)2.232.05
זרחן (מ"ג)33.9131.2
אבץ (מ"ג)0.220.2
אשלגן (מ"ג)26.2524.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 33.8% 15.1% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.