דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
או לאפות או לבשל ברוטב, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 748 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הקציצות:
  • 1 מכניסים את כל הרכיבים לקערה גדולה, מערבבים ולשים עד לקבלת מרקם אחיד. במידה ולא מעוניינים לבשל ברוטב העגבניות - ממשיכים לפי ההוראות של הכנת הקציצות. במידה ומעוניינים בבישול ברוטב עגבניות - מדלגים לשלב הכנת רוטב העגבניות.
  • 2 מכדררים לכדורים ומניחים בתבנית אפייה משומנת קלות.
  • 3 מכניסים לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות לכ- 15 דקות.
  • 4 ניתן להגיש בליווי סלסת עגבניות כוסברה ושום או טחינה. שינויים: ניתן בהחלט במקום לאפות בתנור לבשל ברוטב עגבניות.
  • הכנת רוטב העגבניות:
  • 1 מחממים שמן זית בסיר שטוח ומטגנים את הבצל עד להפיכתו לשקוף.
  • 2 מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה, מכסים, מחלישים את האש ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך.
  • 3 מחכים מעט שהתבשיל יתקרר, מתבלים וטוחנים עם מוט בלנדר, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את קציצות הבשר, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות. מתקבלות קציצות בקר דלות שומן וטעימות להפליא ברוטב עגבניות!
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר להמיר לבקר טחון מחלקים רזים: כתף, פילה או פילה מדומה. בנוסף, יש להוריד את כל השומן הנראה לעין.

התמונה מתייחסת לקציצות בקר אפויות (ניתן להגיש בליווי תפוחי אדמה אפויים ואפונה מבושלת). הערך התזונתי מתייחס לקציצות בקר מבושלות ברוטב העגבניות. שיטת ההכנה יכולה להיות גם אפייה במידה ובוחרים לא לבשל עם רוטב העגבניות. מנת הגשה שווה ל- 4 קציצות (סה"כ 12 קציצות). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)52871
חלבונים (גרם)54.7 7.31
פחמימות (גרם)405
מתוכן סוכרים (גרם)15.58 2.08
שומנים (גרם)18.23 2.44
מתוכם שומן רווי (גרם)6 0.8
כולסטרול (מ"ג)121.67 16.27
נתרן (מ"ג)2,516336.43
סיבים תזונתיים (גרם)9.61 1.28
מים (גרם)619.1382.77
ליקופן (מ"ג)10.461.4
ויטמין A (מק"ג)439.4758.75
ויטמין B (מ"ג)17.332.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.08
ויטמין B3 (מ"ג)12.621.69
ויטמין B5 (מ"ג)2.20.29
ויטמין B6 (מ"ג)1.390.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)193.0825.81
ויטמין B12 (מק"ג)4.170.56
ויטמין C (מ"ג)154.5420.66
ויטמין E (מ"ג)3.650.49
ויטמין K (מק"ג)732.5297.93
סידן (מ"ג)281.2537.6
ברזל (מ"ג)16.752.24
מגנזיום (מ"ג)140.8518.83
זרחן (מ"ג)556.0474.34
אבץ (מ"ג)13.411.79
אשלגן (מ"ג)2,099280.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 14.9% 44.7% 32.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.