דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתאים מאוד לאירוח

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (12-14 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את השעועית (שהושרתה למשך לילה) למשך כ- 40 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך, לסנן ולהשאיר את הנוזלים בצד.
  • 2 בשמן חם (ראו מידע נוסף) לטגן את משולשי הטורטיה כ- 2 דקות או עד שמזהיב, ולהניח על נייר סופג לספיגת השמן.
  • 3 להניח במעבד מזון את השעועית, ממרח העגבניות המיובשות, הפלפל הקלוי, השום ושאר התבלינים. לטחון למחית, להוסיף את הנוזלים מבישול השעועית האדומה עד למרקם הרצוי. בשלב זה אפשר לתבל עוד לפי הטעם. להעביר לכלי הגשה ולקשט ברוטב צ`ילי ויוגורט עיזים או כיד הדמיון.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטורטייה לאחר הטיגון. יש צורך להשתמש בכוס שמן לטיגון או לפי הצורך. שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)174291
חלבונים (גרם)4.29 7.16
פחמימות (גרם)1729
מתוכן סוכרים (גרם)0.66 1.1
שומנים (גרם)10.05 16.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.83 1.38
כולסטרול (מ"ג)0.63 1.06
נתרן (מ"ג)225.97377.58
סיבים תזונתיים (גרם)2.59 4.33
מים (גרם)14.3523.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)23.9740.05
ויטמין B (מ"ג)0.220.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.474.12
ויטמין C (מ"ג)25.141.94
ויטמין E (מ"ג)0.270.45
ויטמין K (מק"ג)0.921.53
סידן (מ"ג)11.9820.02
ברזל (מ"ג)0.140.24
מגנזיום (מ"ג)2.253.76
זרחן (מ"ג)6.3210.56
אבץ (מ"ג)0.050.08
אשלגן (מ"ג)35.4859.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 29.4% 12.6% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.