דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי דובדבנים אמריקאי קלאסי
פאי דובדבנים אמריקאי קלאסי
פאי דובדבנים אמריקאי קלאסי
פאי דובדבנים שכיף לאכול

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (12-16 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון להניח את הקמח, הסוכר והמלח.
  • 2 להוסיף תוך כדי ערבול את החמאה והמים, ולעבד בפולסים עד לקבלת בצק פירורי.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 1/3 ו- 2/3. את החלק הגדול לשטח על גבי תבנית הפאי (גם את הדפנות). להכניס לקירור. את השליש הנותר לעטוף בניילון ולהכניס למקרר גם כן. הקירור של הבצקים לפחות שעה.
  • הכנת המלית:
  • 1 להניח בסיר את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור. לחמם עד לרתיחה למשך כ- 2-3 דקות (לא יותר!) ולהוריד מהאש.
  • 2 להוסיף את גרד הלימון, מיץ הלימון, תמצית הוניל והחמאה.
  • 3 להניח לקירור.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 לצקת על הבצק את מלית הדובדבנים. את הבצק הנותר לשטח בין שני דפי נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח מעל המלית.
  • 2 לחתוך כמה חתכים בבצק, למרוח בתערובת שמנת ואבקת סוכר, ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש חמים או קר עם כדור גלידה!

ציוד נדרש: תבנית פאי 22 עגולה.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר הדובדבנים.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)262280
חלבונים (גרם)2.76 2.95
פחמימות (גרם)3639
מתוכן סוכרים (גרם)16.75 17.93
שומנים (גרם)12.15 13.01
מתוכם שומן רווי (גרם)7 7.5
כולסטרול (מ"ג)35.08 37.55
נתרן (מ"ג)126.74135.66
סיבים תזונתיים (גרם)0.76 0.82
מים (גרם)35.8138.33
ויטמין A (מק"ג)1.081.16
ויטמין B (מ"ג)0.170.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.541.64
ויטמין C (מ"ג)2.973.18
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)0.750.8
סידן (מ"ג)5.215.58
ברזל (מ"ג)0.130.14
מגנזיום (מ"ג)4.064.34
זרחן (מ"ג)7.568.09
אבץ (מ"ג)0.030.03
אשלגן (מ"ג)80.7486.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 23.4% 5.3% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.