דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים מושלמת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • שוק עוף - 10 יחידות - סה"כ (1.25 ק"ג)
    עם העור
  • תפוחי אדמה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.69 ק"ג)
    מקולף וחתוך לרבעים
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוך לרצועות
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את השמן בסיר ביחד עם הכורכום.
  • 2 לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן בשמן.
  • 3 להמליח ולפלפל את השוקיים, לצרף אותן לבצל ולהמשיך לטגן מכל הצדדים.
  • 4 לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לרבעים ולהוסיף לסיר.
  • 5 לתבל בשאר התבלינים, להוסיף כ- 2-3 כוסות מים, לערבב בעדינות ולהביא לרתיחה.
  • 6 לבשל על אש נמוכה כ- 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושוקי העוף מוכנים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב גם ירכי עוף בנוסף לשוקיים. מומלץ שלא לאכול את העוף עם העור.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)902139
חלבונים (גרם)77.48 11.94
פחמימות (גרם)7512
מתוכן סוכרים (גרם)5.26 0.81
שומנים (גרם)31.17 4.8
מתוכם שומן רווי (גרם)6.83 1.05
כולסטרול (מ"ג)247.5 38.15
נתרן (מ"ג)781.96120.52
סיבים תזונתיים (גרם)6.97 1.07
מים (גרם)457.3870.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)50.027.71
ויטמין B (מ"ג)29.594.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.560.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.70.11
ויטמין B3 (מ"ג)21.283.28
ויטמין B5 (מ"ג)5.030.78
ויטמין B6 (מ"ג)1.960.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.729.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.850.13
ויטמין C (מ"ג)27.834.29
ויטמין D (מק"ג)0.310.05
ויטמין E (מ"ג)0.070.01
ויטמין K (מק"ג)7.861.21
סידן (מ"ג)72.6711.2
ברזל (מ"ג)4.960.76
מגנזיום (מ"ג)137.2621.16
זרחן (מ"ג)637.3898.24
אבץ (מ"ג)8.481.31
אשלגן (מ"ג)1,847284.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.951.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)6.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.521.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.851.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 16.4% 40.7% 39.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.