דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 172 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להפשיר את בצק העלים לילה במקרר.
  • 2 להוציא מהמקרר ולהניח על משטח העבודה.
  • 3 לחצות את בצק הפילו לשניים לאורכו (את החלק השני ניתן להשתמש למתכון אחר).
  • 4 לשמן כל עלה בשמן זית.
  • הכנת המלית:
  • 1 לקלף את תפוחי העץ ולחתוך לפרוסות דקות.
  • 2 לחמם במחבת את החמאה והסוכר, להביא לרתיחה, להוסיף את התפוחים, הקינמון והמים, ולבשל במשך כ- 10 דקות או עד שהתפוחים רכים.
  • 3 לשים כל 2 עלי פילו על המשטח, להניח בפינה כף מהמלית שהתקררה ולקפל לצורת משולש.
  • 4 להניח בתבנית עם נייר אפייה ולאפות בחום בינוני כמחצית השעה או עד שהבצק משחים מעט.
  • הכנת הסירופ:
  • 1 להביא לרתיחה בסיר קטן את המים, הסוכר ומיץ הלימון, ולבשל עוד כ- 5 דקות.
  • 2 עם הוצאת הבצק מהתנור יש לטפטף מעט מהסירופ מעל.
  • 3 להגיש חם או קר!
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)277161
חלבונים (גרם)2.52 1.47
פחמימות (גרם)4627
מתוכן סוכרים (גרם)18.61 10.81
שומנים (גרם)9.33 5.42
מתוכם שומן רווי (גרם)3.18 1.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)9.68 5.62
נתרן (מ"ג)82.4347.87
סיבים תזונתיים (גרם)2.39 1.39
מים (גרם)105.7761.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)33.6219.52
ויטמין B (מ"ג)0.240.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.191.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.010
ויטמין C (מ"ג)5.193.01
ויטמין E (מ"ג)0.280.16
ויטמין K (מק"ג)2.441.42
סידן (מ"ג)10.596.15
ברזל (מ"ג)0.140.08
מגנזיום (מ"ג)5.263.05
זרחן (מ"ג)11.576.72
אבץ (מ"ג)0.050.03
אשלגן (מ"ג)104.0160.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.950.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.910.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 15.4% 4.2% 76.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.