דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירכי עוף ברוטב לימון לארוחת צהריים מושלמת

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 179 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפזר על ירכי העוף (ראו מידע נוסף) את המלח הגס והפלפל הגרוס, ולסדר התבנית האפייה ביחד עם פרוסות הלימון.
  • 2 לערבב את השמן עם שאר מרכיבי התיבול.
  • 3 בעזרת מברשת למרוח את השמן המתובל על העוף ומסביב לו.
  • 4 לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהניח במקרר לפחות לשעתיים לספיגת הטעמים.
  • 5 להסיר את הניילון הנצמד, לכסות בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף, ולהכניס לאפייה בתנור בחום של 190 מעלות למשך כשעה וחצי או עד שהעוף מוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב ירכי עוף - חלקים אכילים בלבד לשם חישוב הערך התזונתי. יש להשתמש בירכי עוף רגילים עם העצם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)396221
חלבונים (גרם)40.67 22.72
פחמימות (גרם)32
מתוכן סוכרים (גרם)0.11 0.06
שומנים (גרם)23.86 13.33
מתוכם שומן רווי (גרם)5.16 2.88
כולסטרול (מ"ג)147.25 82.26
נתרן (מ"ג)332.7185.86
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 0.33
מים (גרם)109.961.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.5220.4
ויטמין B (מ"ג)13.27.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.21
ויטמין B3 (מ"ג)10.195.69
ויטמין B5 (מ"ג)1.891.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.34
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.768.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.480.27
ויטמין C (מ"ג)10.175.68
ויטמין D (מק"ג)0.190.11
ויטמין E (מ"ג)0.440.25
ויטמין K (מק"ג)26.8515
סידן (מ"ג)35.0719.59
ברזל (מ"ג)2.41.34
מגנזיום (מ"ג)40.8922.84
זרחן (מ"ג)293.49163.96
אבץ (מ"ג)4.072.27
אשלגן (מ"ג)414.6231.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.872.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.281.83
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.453.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.383.01

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 35.1% 59.9% 4.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.