דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק בצל ביתי לטבעוניים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 160 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות עבות. מפרידים את השכבות ומניחים בסיר גדול.
  • 2 מטגנים כ- 10 דקות עם שמן הזית במכסה סגור, עד שהבצל נהיה שקוף.
  • 3 מוסיפים את כף הקמח וממשיכים לטגן עוד 10 דקות במכסה סגור, תוך כדי ערבוב.
  • 4 מוסיפים 3 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים.
  • 5 כשרותח מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
  • 6 מגישים ואוכלים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)135 קלוריות85 קלוריות
חלבונים2.1 גרם1.3 גרם
פחמימות18 גרם11 גרם
מתוכן סוכרים7.2 גרם4.5 גרם
שומנים5.1 גרם3.2 גרם
מתוכם שומן רווי741.2 מ"ג462.9 מ"ג
נתרן475.4 מ"ג296.9 מ"ג
סיבים תזונתיים1.8 גרם1.1 גרם
מים130.4 גרם81.4 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)666.2 מק"ג416.1 מק"ג
ויטמין B153.9 מק"ג33.7 מק"ג
ויטמין B232.7 מק"ג20.4 מק"ג
ויטמין B3234.4 מק"ג146.4 מק"ג
ויטמין B5152.5 מק"ג95.3 מק"ג
ויטמין B6173.7 מק"ג108.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919 מק"ג11.9 מק"ג
ויטמין C6.6 מ"ג4.1 מ"ג
ויטמין E26.8 מק"ג16.7 מק"ג
ויטמין K1.1 מק"ג0.7 מק"ג
סידן31.7 מ"ג19.8 מ"ג
ברזל448 מק"ג279.8 מק"ג
מגנזיום16.7 מ"ג10.4 מ"ג
זרחן48.5 מ"ג30.3 מ"ג
אבץ294.3 מק"ג183.8 מק"ג
אשלגן229.2 מ"ג143.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות94.1 מ"ג58.8 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 35.4 מ"ג3.4 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 689.9 מ"ג56.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות36.3 מ"ג22.7 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 936.3 מ"ג22.7 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 19.1% 7.9% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.