דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טארט טאטן עם דלעת ובצל מקורמל
טארט טאטן עם דלעת ובצל מקורמל
טארט טאטן עם דלעת ובצל מקורמל
טארט טאטן מקורי בגרסא מלוחה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפשירים את בצק העלים במקרר במשך כמה שעות. מ- 1/3 חבילת בצק חותכים צורה של עיגול. על העיגול להיות בקוטר של בערך 26-28 ס"מ. שומרים במקרר עד לשימוש.
  • 2 מחממים תנור ל- 200 מעלות. קולפים וחותכים את הדלעת (דלעת מסוגים שונים, לדוגמא דלורית אחת ושתי דלעת ערמונים בינוניות) לקוביות של 3 ס"מ פחות או יותר. מפזרים את קוביות הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס ו- 2 גבעולי תימין. מכניסים לתנור ל- 20-25 דקות.
  • 3 חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
  • 4 מחממים כף שמן קנולה וכפית חמאה במחבת בקוטר 24-26 ס"מ שיכולה להיכנס לתנור.
  • 5 מפזרים את הבצל במחבת ומאדים אותו על אש גבוהה. כאשר הבצל מתחיל להשחים מעט (לאחר כ- 5 דקות), מוסיפים 1/3 כוס מים, מערבבים קלות ומכסים. ממשיכים לאדות את הבצל עם מכסה סגור על אש גבוהה למשך כ- 15 דקות, מדי פעם מערבבים קלות עד לקבלת בצל מוזהב. מוציאים את הבצל לצלחת.
  • 6 באותה מחבת בה הוזהב הבצל ממיסים כפית חמאה נוספת, כף שמן קנולה, סוכר חום, מייפל/סילאן טבעי, פלפל שחור גרוס וכפית מלח.
  • 7 כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את קוביות הדלעת האפויות ומערבבים קלות. שופכים מעל הדלעת את הבצל המקורמל. מכבים את האש.
  • 8 מעל תערובת הדלעת והבצל מניחים את עיגול הבצק המרודד (בצק עלים או בצק קמח כוסמין). תוחבים מעט את שולי הבצק פנימה לתוך המחבת כך שיכסה את התערובת.
  • 9 מנקדים את פני הבצק במזלג ואופים ב- 200 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהבצק מזהיב. אם אין ברשותכם מחבת שיכולה להיכנס לתנור, אפשר להעביר את תערובת הדלעת והבצל המקורמל לתבנית עגולה של 24 ס"מ משומנת במעט ספריי שמן ומעל להניח את הבצק כמוסבר.
  • 10 לחילוץ הטארט - מעבירים סכין בשולי המחבת ומניחים צלחת שקוטרה גדול מהמחבת מעל. בתנועה אחת מהירה הופכים את המחבת על הצלחת. טופחים קלות על המחבת ומסירים אותה. אם נשארו מעט דלעת או בצל במחבת, אל דאגה. יש להסיר עם תרווד (כף טיגון) ולהניח מעל הטארט.
  • 11 להגשה - לפורר כף גבינת עיזים ומעט תימין טרי מעל.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת לאפייה או תבנית לטארט בקוטר 24 ס"מ.

ניתן להכין גם בצק מקמח כוסמין (במקום השימוש בבצק עלים חמאה): שמים במעבד מזון 1/2 כוס (70 גרם) קמח כוסמין מלא, 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל ו- 50 גרם חמאה קרה בקוביות. מעבדים עד לקבלת תערובת חולית. מוסיפים 3 כפות (45 מ"ל) שמן זית, כף מים קרים (15 מ"ל) ו- 1/2 כפית מלח. מפעילים את מעבד המזון שוב עד לקבלת בצק. פורסים יריעת ניילון נצמד על משטח עבודה ומניחים את הבצק על יריעת הניילון. פורסים מעל עוד יריעת ניילון נצמד או נייר אפייה ומרדדים את הבצק בין שתי היריעות בעזרת מערוך. מרדדים עד לקבלת יריעת בצק בעובי של כ- 3 מ"מ וקוטר של כ- 26 ס"מ. מעבירים את הבצק למקרר (הכי קל להשחיל קרש חיתוך מתחתיו וכך להעבירו לקירור).

- פרסומת -

המתכון באדיבות מיכל שמיר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22890
חלבונים (גרם)3.83 1.51
פחמימות (גרם)2711
מתוכן סוכרים (גרם)5.4 2.12
שומנים (גרם)12.58 4.94
מתוכם שומן רווי (גרם)1.56 0.61
כולסטרול (מ"ג)28.93 11.37
נתרן (מ"ג)943.79370.84
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 0.99
מים (גרם)193.4476.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)417.87164.19
ויטמין B (מ"ג)1.520.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.770.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.58.45
ויטמין C (מ"ג)10.824.25
ויטמין E (מ"ג)1.340.53
ויטמין K (מק"ג)1.680.66
סידן (מ"ג)38.5515.15
ברזל (מ"ג)1.190.47
מגנזיום (מ"ג)20.818.17
זרחן (מ"ג)65.3225.67
אבץ (מ"ג)0.520.21
אשלגן (מ"ג)460.31180.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 27.6% 8.4% 58.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.