דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי סולת ריקוטה בניחוח תפוז וקינמון
מיני פאי מיוחדים וטעימים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד את החמאה והסוכר, להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לעבד עד לקבלת לבצק אחיד.
  • 2 לרפד את הבצק הפריך בתבניות אפייה למאפינס (או תבנית פאי 22), ולהכניס למקרר לשעה לפחות.
  • 3 בסיר כבד לחמם את הסולת, הסוכר והחלב, לערבב במטרפה על האש עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה (למשך כ- 5 דקות).
  • 4 להסיר מהאש ולהוסיף את גרד התפוז, הקינמון ולאחר כמה דקות של קירור גם את החלבונים, גבינת הריקוטה וסוכר הוניל.
  • 5 למלא את תבניות המאפינס המרופדות בבצק הפריך, ולהכניס לאפייה של כחצי שעה בחום של 170 מעלות.
  • 6 טעים להגיש מעט חם בתוספת אבקת סוכר וקינמון.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבניות אפייה למאפינס או תבנית פאי 22.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253210
חלבונים (גרם)6 5
פחמימות (גרם)3932
מתוכן סוכרים (גרם)20.91 17.42
שומנים (גרם)8.59 7.15
מתוכם שומן רווי (גרם)4.9 4.08
כולסטרול (מ"ג)55.28 46.03
נתרן (מ"ג)122.55102.05
סיבים תזונתיים (גרם)0.74 0.62
מים (גרם)7.115.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.739.77
ויטמין B (מ"ג)0.210.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.864.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)1.050.87
ויטמין D (מק"ג)0.160.14
ויטמין E (מ"ג)0.110.09
ויטמין K (מק"ג)0.410.34
סידן (מ"ג)183.17152.54
ברזל (מ"ג)0.20.17
מגנזיום (מ"ג)1.651.38
זרחן (מ"ג)13.4611.21
אבץ (מ"ג)0.10.08
אשלגן (מ"ג)19.5216.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.360.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 15.9% 11.1% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.