דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדה עם שבבי שקדים במילוי קרם שוקו-וניל
רולדה עם שבבי שקדים במילוי קרם שוקו-וניל
רולדה עם שבבי שקדים במילוי קרם שוקו-וניל
רולדת שקדים ביתית וטעימה

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (12-15 מנות (תלוי בגודל הפרוסה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להפריד את הביצים.
  • 2 להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק.
  • 3 לערבב את החלמונים עם השמן, תמצית הוניל וגרידת הלימון.
  • 4 להוסיף את תערובת החלמונים לקצף החלבונים בעדינות.
  • 5 להוסיף את הקמח בתנועות עטיפה.
  • 6 לשפוך את העיסה על נייר אפייה בתוך תבנית גדולה ונמוכה של התנור.
  • 7 למרוח את העיסה על כל שטח התבנית לעובי של 1 ס"מ.
  • 8 לערבב את השקדים עם כף קמח כדי שהשקדים לא ישקעו, לפזר אותם על העוגה ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
  • 9 להוציא את העוגה מהתנור כשהיא עוד חמה, להפוך אותה על מגבת נקייה, לשחרר את הנייר בעדינות ולגלגל אותה עם המגבת לגליל.
  • 10 לחכות עד שתתקרר. בינתיים להקציף את כל מצרכי הקרם כ- 2-3 דקות (הקצפת יתר תגרום לקרם להישבר).
  • 11 לפתוח את הרולדה בעדינות, למרוח את הקרם ושוב לגלגל לרולדה.
  • 12 לשמור במקרר עד ההגשה.
  • 13 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית גדולה ונמוכה של תנור.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242322
חלבונים (גרם)4.46 5.94
פחמימות (גרם)2533
מתוכן סוכרים (גרם)11.93 15.87
שומנים (גרם)13.91 18.52
מתוכם שומן רווי (גרם)4.5 5.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)74.98 99.78
נתרן (מ"ג)110.99147.7
סיבים תזונתיים (גרם)1.51 2.01
מים (גרם)11.4715.26
ויטמין A (מק"ג)23.3231.04
ויטמין B (מ"ג)0.350.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.889.15
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.17
ויטמין C (מ"ג)0.280.37
ויטמין D (מק"ג)0.30.4
ויטמין E (מ"ג)0.150.2
ויטמין K (מק"ג)0.040.06
סידן (מ"ג)26.1834.84
ברזל (מ"ג)0.260.34
מגנזיום (מ"ג)1.822.43
זרחן (מ"ג)28.938.46
אבץ (מ"ג)0.190.25
אשלגן (מ"ג)21.2228.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.3
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.530.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.50.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 30.9% 9.9% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.