דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות עדשים שחורות בטעם שוקולד
עוגיות עדשים שחורות בטעם שוקולד
עוגיות עדשים שחורות בטעם שוקולד
עוגיות עדשים טעימות לצליאקים

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (מספר עוגיות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 טוחנים את העדשים השחורות.
  • 2 מקציפים את החמאה, הסוכר, תחליף הסוכר והביצה.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים להקציף לבלילה סמיכה.
  • 4 קורצים כדורים קטנים (ככפית) בידיים רטובות או משומנות.
  • 5 פוחסים כל כדור לעובי כ- 7מ"מ.
  • 6 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 12 דקות עד השחמת הקצוות. מקררים ושומרים בכלי אטום (ניתן להקפיא).
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם כחצי כוס אגוזים קצוצים (לא חובה).

במידה ואין לכם מטחנה ניתן לבשל את העדשים (או שעועית שחורה/אדומה) עד ריכוך, לסנן ולמעוך. ייתכן ויהיה צורך בעוד קמח או שקדים טחונים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)71383
חלבונים (גרם)1.79 9.64
פחמימות (גרם)739
מתוכן סוכרים (גרם)1.6 8.62
שומנים (גרם)4.09 22.08
מתוכם שומן רווי (גרם)1.84 9.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.63 89.74
נתרן (מ"ג)28.6154.33
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 4.91
מים (גרם)1.779.54
ויטמין A (מק"ג)3.6319.57
ויטמין B (מ"ג)77.620.42
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.317.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.11
ויטמין D (מק"ג)0.050.25
ויטמין E (מ"ג)0.020.13
ויטמין K (מק"ג)0.020.13
סידן (מ"ג)5.5129.75
ברזל (מ"ג)0.150.8
מגנזיום (מ"ג)3.9121.1
זרחן (מ"ג)9.6952.29
אבץ (מ"ג)0.080.42
אשלגן (מ"ג)15.9686.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 29% 12.7% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.