דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ריבה ללא גלוטן וללא סוכר
עוגיות ריבה ללא גלוטן וללא סוכר
טעימות ומתאימות גם ליום האהבה, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (כ- 70 עוגיות (כפולות), תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק, כך שנוצר גוש בצק ודפנות הקערה נקיים. מוסיפים נוזלים לפי הצורך,כל פעם קצת, עד שמתקבל בצק כמו שהוא צריך להיות.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. לשים כל חלק לעלה דק בעובי כ- 3 מ"מ.
  • 3 קורצים צורות בזוגות - צורה אחת שלמה וצורה שנייה עם חור במרכז.
  • 4 אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה.
  • 5 לאחר שהעוגיות מתקררות מניחים כחצי כפית ריבה על העוגיה השלמה, סוגרים עם העוגיה עם החור, לוחצים קלות ומנקים את הריבה שגלשה מהשוליים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא בכל ממרח שאוהבים. ניתן לפי הצורך להחליף את הסוכרה דיאט ב- 3/4 כוס סוכר רגיל.
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)62315
חלבונים (גרם)0.4 2.03
פחמימות (גרם)1051
מתוכן סוכרים (גרם)2.72 13.88
שומנים (גרם)2.26 11.53
מתוכם שומן רווי (גרם)1.13 5.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.5 63.72
נתרן (מ"ג)31.89162.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.97
מים (גרם)1.497.57
ויטמין A (מק"ג)3.1115.85
ויטמין B (מ"ג)45.130.23
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.15
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.914.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.09
ויטמין D (מק"ג)0.040.2
ויטמין E (מ"ג)0.020.1
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)11.6159.19
ברזל (מ"ג)0.050.26
מגנזיום (מ"ג)0.291.47
זרחן (מ"ג)18.0291.86
אבץ (מ"ג)0.030.13
אשלגן (מ"ג)2.6913.72
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 17.7% 3.1% 77.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.