דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל לחי בקר עם ירקות שורש
תבשיל לחי בקר עם ירקות שורש
תבשיל לחי בקר עם ירקות שורש
נפלא להגיש בחגים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 321 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים תערובת "מיריפואה" (mirepoix): חותכים בצורה גסה את הגזרים, הבצלים, הסלרי, השום והפטריות. חותכים את הבשר לקוביות. מקמחים ומנערים משאריות הקמח (לא חובה לקמח - וכך יתאים לצליאקים/לפסח).
  • 2 בסיר עם תחתית עבה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים בזריזות את קוביות הבשר עד להתחלת הזהבה (כדי לשחרר מהבשר את כל עושר הטעמים שלו).
  • 3 מוציאים את הבשר, מוסיפים את יתר שמן הזית לסיר (אותו הסיר) ומכניסים את המיריפואה. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב, ותוך כדי עבודה מגרדים בכף עץ את שאריות הבשר מתחתית הסיר, שלא יישרפו.
  • 4 מוסיפים את רסק העגבניות, האורגנו והתימין, ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את היינות ומצמצמים עד לאידוי האלכוהול.
  • 5 מוסיפים את עצמות המח. מוסיפים ציר עד לכיסוי הנתחים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה.
  • 6 בינתיים, מכינים מנייר אפייה עיגול בקוטר של הסיר. כאשר התבשיל הגיע לרתיחה, מנמיכים את האש (כך שהרוטב יבעבע בעדינות) ומכסים בעזרת נייר האפייה העגול (נקרא גם cartouche) - מצמידים אותו ממש לרוטב (בצורה זו האדים יוצאים החוצה, אך הנוזל לא מתייבש).
  • 7 מבשלים על אש נמוכה עד שנתחי הבשר רכים מאוד ואפשר ממש לפרק אותם בעזרת כף. זמן הבישול משתנה מאוד בין גדלים וסוגים של נתחים, סירים וטמפרטורות בישול, ויכול לנוע בין כשעתיים ועד כארבע שעות. בגמר הבישול מוציאים את ענף התימין ועלה הדפנה, ומוציאים בעזרת כף את יתרת השומן שצפה על המים. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה או אורז.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לעטר בפטרוזיליה טרייה מעל לפני ההגשה.

הערך התזונתי לא כולל את לחי הבקר, עצמות מוח הבקר ועלה הדפנה הקטן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אגב, לחי הוא חלק בשר נהדר לבישול ארוך כי זה שריר שעובד המון אצל הבהמה (שאוכלת עשב) ולכן זה שריר מאוד קשה, אבל כשמרככים אותו לאט הוא נהיה רך ממש, והוא גם מאוד ג`לטיני ולכן הוא מסמיך את הרוטב.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17254
חלבונים (גרם)5.47 1.7
פחמימות (גרם)217
מתוכן סוכרים (גרם)6.58 2.05
שומנים (גרם)4.6 1.43
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.22
נתרן (מ"ג)774.02240.91
סיבים תזונתיים (גרם)3.82 1.19
מים (גרם)255.4879.52
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)586.92182.68
ויטמין B (מ"ג)4.751.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.09
ויטמין B3 (מ"ג)3.261.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.578.27
ויטמין C (מ"ג)10.343.22
ויטמין E (מ"ג)0.840.26
ויטמין K (מק"ג)20.746.46
סידן (מ"ג)61.4319.12
ברזל (מ"ג)1.150.36
מגנזיום (מ"ג)29.029.03
זרחן (מ"ג)122.6738.18
אבץ (מ"ג)0.70.22
אשלגן (מ"ג)670.02208.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.9% 13.1% 15.6% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פסטה בולונז קלה להכנה

פסטה בולונז קלה להכנה

חצילים אפויים בטעם אחר

חצילים אפויים בטעם אחר

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

תפוח אדמה קריספי

תפוח אדמה קריספי

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪