דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קראנץ` במילוי מנגולד, ריקוטה וגבינות עיזים
קראנץ` במילוי מנגולד, ריקוטה וגבינות עיזים
קראנץ` במילוי מנגולד, ריקוטה וגבינות עיזים
שילוב נפלא של טעמים בקראנץ` אחד

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל קראנץ` (סה"כ 2 כרוכיות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 שמים את כל המצרכים במעבד מזון (מיקסר) ולשים כ- 5-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כשעה.
  • הכנת המילוי והרכבת הקראנץ`:
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • 2 בינתיים חולטים את עלי המנגולד במים רותחים ולאחר מכן קוצצים דק.
  • 3 מערבבים את עלי המנגולד החלוטים עם גבינת הריקוטה, ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 4 מחלקים את הבצק שתפח לשני חלקים וכל חלק מרדדים למלבן של כ- 20/30. מורחים את תערובת המנגולד והריקוטה על מלבן הבצק, מפזרים את פרוסות גבינת העיזים (פרוסות דקות), בצל מטוגן ופירורי גבינת פטה עיזים.
  • 5 מגלגלים כל מלבן לכרוכית, חותכים באמצע ומסובבים לצורת בורג (ראו תמונות). מניחים את הקראנץ` בתבנית ומתפיחים למשך כחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 180-190 מעלות.
  • 6 מטפטפים מעט שמן זית מעל הקראנץ` ואופים בתנור למשך כ- 40 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)111144
חלבונים (גרם)4.26 5.55
פחמימות (גרם)1418
מתוכן סוכרים (גרם)1.07 1.4
שומנים (גרם)4.49 5.85
מתוכם שומן רווי (גרם)1.39 1.81
כולסטרול (מ"ג)5.03 6.55
נתרן (מ"ג)182.91238.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.41 1.84
מים (גרם)38.5950.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)63.8483.22
ויטמין B (מ"ג)0.220.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.955.15
ויטמין C (מ"ג)4.465.82
ויטמין E (מ"ג)0.40.52
ויטמין K (מק"ג)68.5389.34
סידן (מ"ג)47.0561.34
ברזל (מ"ג)0.520.68
מגנזיום (מ"ג)19.5825.53
זרחן (מ"ג)11.6815.22
אבץ (מ"ג)0.10.13
אשלגן (מ"ג)137.47179.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 18.8% 17.9% 57.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.