דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מלפוף
מלפוף
מלפוף - קינוח נהדר מהמטבח העיראקי

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 49 גרם למנה\יחידה (מספר יחידות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להוציא מהמקפיא את בצק הפילו ולשים במקרר למשך הלילה.
  • 2 לחצות את הבצק (השלם - קופסא שלמה) לשניים (את המחצית הנותרת ניתן לשמור ולהשתמש למתכון אחר). לחתוך את הבצק לריבועים של 10X15 ס"מ, להניח ריבוע על ריבוע (כל פעם שני ריבועים אחד על השני) ולמרוח מעט שמן בצידו החיצוני של הריבוע העליון.
  • 3 לקלות מעט את הבוטנים ולטחון דק, להוסיף את השקדים הטחונים והסוכר, ולערבב ידנית היטב.
  • 4 להניח ריבוע כפול על משטח העבודה עם החלק המשומן כלפי מטה, לשים כף מהמלית, לקפל מהצדדים מעט כדי שהמלית לא תצא (שיהיה סגור מהצדדים) ולגלגל למעין סיגר.
  • 5 להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 6 הכנת סירופ הסוכר: להרתיח את הסוכר עם המים ומיץ הלימון, להטביל כל מלפוף בעודו חם בסירופ למשך כמה שניות ולהניח בצד. הרי לכם מלפוף עיראקי בטעם של פעם!
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)169344
חלבונים (גרם)3.61 7.35
פחמימות (גרם)2448
מתוכן סוכרים (גרם)12.09 24.61
שומנים (גרם)7.03 14.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.65 1.33
נתרן (מ"ג)70.19142.85
סיבים תזונתיים (גרם)1.02 2.07
מים (גרם)8.8518.02
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)0.591.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.470.95
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.3719.06
ויטמין C (מ"ג)0.310.62
ויטמין E (מ"ג)0.320.66
סידן (מ"ג)3.968.07
ברזל (מ"ג)0.180.36
מגנזיום (מ"ג)6.6213.47
זרחן (מ"ג)14.5829.67
אבץ (מ"ג)0.130.26
אשלגן (מ"ג)28.3357.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.61.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.61.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.941.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.921.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 19.9% 10.2% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.