דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שבלול בצק עלים טעים ומנחם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את בצק העלים על פי ההוראות (לילה במקרר זה אידיאלי).
  • 2 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 3 לפתוח את בצק העלים לגמרי ולהעביר למשטח מקומח. לפזר מעט קמח גם על הבצק מלמעלה, ולרדד באמצעות מערוך קצת לאורך וקצת לרוחב.
  • 4 לערבב את כל מצרכי מילוי הגבינות ביחד.
  • 5 ליצור פס של גבינה בחלק הרחוק מכם. כמות המילוי צריכה להספיק להיכנס לבצק הזה.
  • 6 לתפוס את החל הרחוק של הבצק (איפה שהמילוי), לקפל אותו על המילוי ולגלגל לכיוון שלכם. אמור להתקבל גליל בצק ממולא בתערובת הגבינות.
  • 7 להבריש את המאפה בביצה הטרופה ולפזר מעל את השומשום.
  • 8 להניח בזהירות את המאפה בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח במעט שמן זית, וליצור צורת שבלול כשאת הקצה החיצוני של השבלול להכניס בעדינות מתחת לבצק.
  • 9 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כשעה. הכי לכם שבלול גבינה מושלם.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד רסק עגבניות פשוט (4 עגבניות טריות ו- 2 שיני שום טחונים במעבד מזון עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם).
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)541238
חלבונים (גרם)21.04 9.26
פחמימות (גרם)4219
מתוכן סוכרים (גרם)0.09 0.04
שומנים (גרם)32.03 14.1
מתוכם שומן רווי (גרם)15.18 6.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.360.16
כולסטרול (מ"ג)90.89 40
נתרן (מ"ג)957.83421.58
סיבים תזונתיים (גרם)0.79 0.35
מים (גרם)15.636.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)33.7814.87
ויטמין B (מ"ג)0.510.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.484.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.08
ויטמין C (מ"ג)0.30.13
ויטמין D (מק"ג)0.420.18
ויטמין E (מ"ג)0.280.12
ויטמין K (מק"ג)3.071.35
סידן (מ"ג)348.72153.48
ברזל (מ"ג)0.690.3
מגנזיום (מ"ג)4.622.03
זרחן (מ"ג)42.218.58
אבץ (מ"ג)0.290.13
אשלגן (מ"ג)75.5733.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.760.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 33.3% 21.9% 44%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.