דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות פרסה עם בשר
קציצות פרסה עם בשר
שילוב טעים בין בשר בקר טחון וכרישה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (קציצות קטנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפרוס את הפרסה לטבעות דקות (רק החלק הלבן - ללא העלים הירוקים). לחמם מחבת עם השמן ולטגן את הטבעות עד להזהבה. לערבב מדי פעם ותוך כדי ערבוב עם כף עץ הטבעות "נפתחות" לרצועות דקות.
  • 2 להעביר את הפרסה לקערה, לתת להתקרר קצת ולערבב עם כל שאר המצרכים לקציצות. ליצור קציצות ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לטפטף כמה טיפות של שמן זית על כל קציצה.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. היחס בין הבשר לירק נתון לשינוי ואפשר גם להכין ללא בשר בכלל (לחג אני "מפרישה" חלק מהתערובת ללביבות פרסה לברכות).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)54133
חלבונים (גרם)5.46 13.43
פחמימות (גרם)26
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.91
שומנים (גרם)2.5 6.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 1.82
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)29.03 71.39
נתרן (מ"ג)144.03354.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.28 0.68
מים (גרם)29.3872.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.0934.65
ויטמין B (מ"ג)1.313.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.962.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.1317.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.461.12
ויטמין C (מ"ג)0.71.73
ויטמין D (מק"ג)0.090.23
ויטמין E (מ"ג)0.190.48
ויטמין K (מק"ג)4.4410.92
סידן (מ"ג)9.0222.17
ברזל (מ"ג)0.781.91
מגנזיום (מ"ג)6.5816.18
זרחן (מ"ג)45110.67
אבץ (מ"ג)1.212.98
אשלגן (מ"ג)73.49180.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 23.5% 51.4% 22.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?