דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שיפון מקצועי להכנה ביתית
לחם שיפון מקצועי להכנה ביתית
לחם שיפון מקצועי להכנה ביתית
לחם מחמצת שיפון טעים ועשיר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות מ- 2 כיכרות לחם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת שלב א` - בצק מקדים:
  • 1 מערבבים היטב את קמח השיפון ביחד עם המים והמחמצת.
  • 2 מורידים מהתערובת 100 גרם חזרה לצנצנת, כך שמשאירים 800 גרם מהתערובת לתסוס למשך 6-10 שעות (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • הכנת שלב ב`:
  • 1 לוקחים את כל התערובת שבינתיים תססה ומלאה בבועות ומוסיפים את כל המצרכים של שלב ב` (במידה ומכינים בתבנית מוסיפים 350 מ"ל מים חמימים, כך הבצק יהיה רך ולא קשיח, אבל הלחם יעלה ויהיה אוורירי יותר). המתכון מתאים לשתי כיכרות של 1 ק"ג כל אחת. במידה ומכינים בתבניות (מומלץ!) יש לקחת תבניות לחם רחבות בגודל משוער של 20x10 ס"מ, לרפד בנייר אפייה ולשמן קלות בשמן זית.
  • 2 מתפיחים את הבצק בתבניות למשך כ- 3-4 שעות (עד שהוא מכפיל את עצמו ומקבל צורה נפוחה כיפתית).
  • 3 אופים את הלחמים בתנור כ- 15 דקות (עם אידוי) בחום של 240 מעלות צלזיוס + 40 דקות נוספות (ללא אידוי) בחום של 210 מעלות צלזיוס.
  • 4 מניחים למנוחה בצד לאחר האפייה למשך כמה שעות. הלחם יצבור את הטעמים של התבלינים שבפנים.
  • 5 מתקבל לחם שיפון מהסרטים - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף זרעים נוספים כמו פרג או פשתן לפי הטעם.

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי.

הערך התזונתי לא כולל את המחמצת, אבקת הגלוטן והקימל הטחון (או הכוסברה הטחונה).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יבגני אדמובסקי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187189
חלבונים (גרם)5.89 5.94
פחמימות (גרם)4040
מתוכן סוכרים (גרם)1 1.01
שומנים (גרם)3.15 3.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.43 0.43
נתרן (מ"ג)518.99523.44
סיבים תזונתיים (גרם)5.68 5.73
מים (גרם)41.7242.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.320.32
ויטמין B (מק"ג)7.287.35
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.210.21
ויטמין C (מ"ג)0.040.04
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)1.011.02
סידן (מ"ג)3.033.05
ברזל (מ"ג)0.040.04
מגנזיום (מ"ג)0.710.72
זרחן (מ"ג)0.30.3
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)2.262.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 5.8% 10.8% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.