דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון עם סויה, מייפל ורוזמרין
פילה סלמון עם סויה, מייפל ורוזמרין
שילוב נפלא של רוטב סויה וסירופ מייפל בדג

מצרכים למתכון

מנה אחת, 418 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית ומחכים שירתח.
  • 2 מניחים את פילה הסלמון במחבת על הצד עם העור ומטגנים כדקה.
  • 3 מערבבים את שאר המצרכים בקערה ומוזגים מעל הדג.
  • 4 מנענעים את הדג קצת במחבת. במידה ונדבק אפשר לנסות להזיזו עם תרבד (בזהירות שלא יתפרק - לא חובה).
  • 5 מכסים את המחבת ומבשלים כ- 10 דקות כשמדי פעם פותחים את המכסה ומוזגים קצת רוטב על הדג.
  • 6 לקראת סוף הבישול אפשר לפצוע את הדג עם סכין ולראות את אם הוא מוכן לפי טעמכם, ולהשאירו על האש עוד כמה דקות במידת הצורך.
  • 7 בתיאבון חיוך

עדיף רוטב סויה של ימאסה, אחרת אם היא לא מתוקה תוסיפו עוד כף מייפל. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,058 קלוריות253 קלוריות
חלבונים56.8 גרם13.6 גרם
פחמימות24 גרם6 גרם
מתוכן סוכרים18.4 גרם4.4 גרם
שומנים61.7 גרם14.8 גרם
מתוכם שומן רווי10.7 גרם2.6 גרם
כולסטרול126 מ"ג30.1 מ"ג
נתרן19.3 גרם4.6 גרם
סיבים תזונתיים1.1 גרם0.3 גרם
מים163 גרם39 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A15.5 מק"ג3.7 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)21.7 מ"ג5.2 מ"ג
ויטמין B1696.8 מק"ג166.7 מק"ג
ויטמין B2297.2 מק"ג71.1 מק"ג
ויטמין B316.3 מ"ג3.9 מ"ג
ויטמין B53 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין B61.3 מ"ג0.3 מ"ג
חומצה פולית - ויטמין B986.2 מק"ג20.6 מק"ג
ויטמין B125.6 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין C12.6 מ"ג3 מ"ג
ויטמין E141.1 מק"ג33.8 מק"ג
ויטמין K52.6 מק"ג12.6 מק"ג
סידן76.6 מ"ג18.3 מ"ג
ברזל1.7 מ"ג0.4 מ"ג
מגנזיום72 מ"ג17.2 מ"ג
זרחן516 מ"ג123.5 מ"ג
אבץ2.2 מ"ג0.5 מ"ג
אשלגן917.9 מ"ג219.6 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות8.9 גרם2.1 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3236.1 מ"ג56.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 61.4 גרם0.3 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות8.9 גרם2.1 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 94.1 גרם1 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 43% 39.6% 16.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.