דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שילוב מושלם של תרד וגבינות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס ולרפד גם תבנית אפייה עגולה/מרובעת בנייר אפייה.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית, ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 3 להוסיף את עלי התרד (ללא גבעולים) ולאדות כ- 3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם (התרד צריך להתרכך מעט. הוא ממשיך להתרכך גם לאחר כיבוי האש). לצנן היטב.
  • 4 לסחוט היטב את התרד ולהעביר לקערה. להוסיף את הגבינות, הביצה, המוסקט, הפלפל השחור והסומק, ולערבב היטב.
  • 5 לפרוס את הבצק על משטח העבודה ולרדד כשהניילון כלפי מטה. לחתוך את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל- 2 מלבנים בגודל 30x25 ס"מ (יישאר בצק - ראו סעיפים אחרונים).
  • 6 להניח שליש מכמות המלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן, להוסיף את הפלפלים הקלויים מעל ולגלגל לרולדה. לסגור כל רולדה בקצה ולמתוח בידיים כדי להאריך אותה מעט.
  • 7 לחתוך את הרולדות לפרוסות ברוחב 2-3 ס"מ ולהניח בתבנית האפייה.
  • 8 להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות. להנמיך את החום ל- 180 מעלות ולאפות כחצי שעה נוספת.
  • 9 עם הבצק שנשאר: לחזור על הפעולה ולהכין שבלול, להניח את המלית שנותרה, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית עם נייר אפייה, את הקצה של השבלול להכניס בעדינות מתחת לבצק כדי שלא ייפתח בזמן האפייה. לאפות בתנור החם כ- 50 דקות עד שהשבלולים/שושנים שחומים. להגיש חם. לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה/מרובעת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפיית הבצק ארכה כ- 50 דקות ולא 25 דקות כפי שכתוב בהוראות היצרן.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)290 קלוריות204 קלוריות
חלבונים7.9 גרם5.6 גרם
פחמימות27 גרם19 גרם
מתוכן סוכרים1 גרם0.7 גרם
שומנים17.1 גרם12 גרם
מתוכם שומן רווי7.9 גרם5.6 גרם
מתוכם שומן טראנס222 מ"ג156 מ"ג
כולסטרול34.1 מ"ג23.9 מ"ג
נתרן328.1 מ"ג230.6 מ"ג
סיבים תזונתיים1 גרם0.7 גרם
מים54.4 גרם38.2 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A162.4 מק"ג114.1 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)778.2 מק"ג547.1 מק"ג
ויטמין B139.6 מק"ג27.8 מק"ג
ויטמין B2105.1 מק"ג73.9 מק"ג
ויטמין B3265.6 מק"ג186.7 מק"ג
ויטמין B5197.3 מק"ג138.7 מק"ג
ויטמין B6124.9 מק"ג87.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B945.5 מק"ג32 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C36.6 מ"ג25.7 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E801.8 מק"ג563.7 מק"ג
ויטמין K124.1 מק"ג87.2 מק"ג
סידן109.1 מ"ג76.7 מ"ג
ברזל1.2 מ"ג0.8 מ"ג
מגנזיום25.8 מ"ג18.2 מ"ג
זרחן37.6 מ"ג26.4 מ"ג
אבץ344.2 מק"ג242 מק"ג
אשלגן184.1 מ"ג129.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות208.1 מ"ג146.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 328.6 מ"ג20.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6153.4 מ"ג107.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות317.6 מ"ג223.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9295.1 מ"ג207.5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 32.3% 15% 50.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪