דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עוף מזין וטעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 497 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שוק עוף - 8 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (640 גרם)
    שוקיים של עוף צעיר (ראו הערה)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • קישואים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • שום - 4 שיניים
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את כל הירקות לקוביות.
  • 2 לטגן בשמן את שוקי העוף עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את הירקות החתוכים, לערבב מדי פעם, להוסיף את המים והתבלינים, ולבשל במשך כ- 20 דקות עד שהמרק מוכן.
  • 4 לפני ההגשה לפזר קרוטונים או שקדי מרק אם אוהבים. מתקבל מרק עוף אמיתי טעים וקל להכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש במבחר ירקות שאוהבים במרק.

הערך התזונתי של שוקי העוף מחושב על פי החלקים האכילים בלבד ולכן כך מופיע במצרכים - יש להשתמש ב- 8 שוקי עוף שלמים. הערך התזונתי לא כולל את הקרוטונים או שקדי המרק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37375
חלבונים (גרם)30.55 6.14
פחמימות (גרם)214
מתוכן סוכרים (גרם)8.6 1.73
שומנים (גרם)18.29 3.68
מתוכם שומן רווי (גרם)3.14 0.63
כולסטרול (מ"ג)94.93 19.09
נתרן (מ"ג)419.684.37
סיבים תזונתיים (גרם)4.26 0.86
מים (גרם)424.8485.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)812.52163.38
ויטמין B (מ"ג)8.91.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.241.25
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.570.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.828.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.05
ויטמין C (מ"ג)67.3513.54
ויטמין D (מק"ג)0.130.03
ויטמין E (מ"ג)1.80.36
ויטמין K (מק"ג)14.672.95
סידן (מ"ג)78.1915.72
ברזל (מ"ג)2.560.51
מגנזיום (מ"ג)61.4112.35
זרחן (מ"ג)235.6947.39
אבץ (מ"ג)3.580.72
אשלגן (מ"ג)658.63132.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.230.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.810.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.160.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.630.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 24.6% 41% 28.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.