דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעימות בטירוף

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי אדמה למשך כחצי שעה. חייבים לקרר היטב, לקלף, לייבש היטב עם נייר מגבת, לרסק לפירה, לתבל לפי הטעם ולאחד בלישה קצרה.
  • 2 לקמח ידיים ומשטח עבודה.
  • 3 לחלק את התערובת לכדורים ולהניח על משטח מקומח.
  • 4 להכין לביבות בעדינות, לטבול בביצה טרופה ולגלגל בפירורי המצה.
  • 5 לטגן בשמן החם למשך כ- 2 דקות או עד שמזהיב.
  • 6 לקשט בפטרוזיליה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)263206
חלבונים (גרם)4.27 3.35
פחמימות (גרם)2620
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.63
שומנים (גרם)16.2 12.7
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 1.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)50.59 39.65
נתרן (מ"ג)84.4466.18
סיבים תזונתיים (גרם)1.73 1.35
מים (גרם)78.5461.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)28.7822.56
ויטמין B (מ"ג)2.271.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.170.91
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.7113.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.09
ויטמין C (מ"ג)8.626.75
ויטמין D (מק"ג)0.280.22
ויטמין E (מ"ג)0.170.13
ויטמין K (מק"ג)29.2522.92
סידן (מ"ג)17.1413.43
ברזל (מ"ג)0.650.51
מגנזיום (מ"ג)19.9215.61
זרחן (מ"ג)62.6349.08
אבץ (מ"ג)0.430.34
אשלגן (מ"ג)313.05245.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.510.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 33.8% 8.9% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.