דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממולאים טעימים מאוד

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 440 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את תחתיות הארטישוק.
  • 2 בקערה לערבב בשר טחון, כוסברה קצוצה, 5 שיני שום כתושות, 1 כפית מלח, כמון, קינמון ו- 2 כפות שמן. לערבב עד לקבלת תערובת הומוגנית, להניח בצד לספיגת טעמים.
  • 3 להכין קציצות ולמלא כל תחתית ארטישוק.
  • 4 לטבול בקמח, אח"כ בביצה ולהניח במחבת כשהקציצה כלפי מטה, לטגן בכף אחת של שמן עד להזהבה משני הצדדים. להוציא לנייר סופג.
  • 5 במידה ונשאר בשר להכין קציצות ולטגן באותו האופן.
  • 6 בסיר רחב לשים את יתרת השום קצוץ, מלח, פפריקה, כורכום, רסק עגבניות, השמן הנותר (3 כפות) והמים. להביא לרתיחה ולהכניס את התחתיות לסיר. להביא לרתיחה ולהנמיך, לבשל שעה על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים.
  • 7 להגיש עם אורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)523119
חלבונים (גרם)28.02 6.37
פחמימות4410
מתוכן סוכרים (גרם)0.86 0.2
שומנים (גרם)28.15 6.4
מתוכם שומן רווי (גרם)5.52 1.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.01
כולסטרול (מ"ג)176.42 40.14
נתרן (מ"ג)1,945442.44
סיבים תזונתיים (גרם)6.02 1.37
מים (גרם)231.2752.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)138.7431.57
ויטמין B (מ"ג)6.581.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.08
ויטמין B3 (מ"ג)4.421.01
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.660.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.166.86
ויטמין B12 (מק"ג)2.120.48
ויטמין C (מ"ג)11.152.54
ויטמין D (מק"ג)0.250.06
ויטמין E (מ"ג)4.260.97
ויטמין K (מק"ג)49.7811.33
סידן (מ"ג)87.4319.89
ברזל (מ"ג)4.841.1
מגנזיום (מ"ג)37.778.59
זרחן (מ"ג)237.6154.06
אבץ (מ"ג)4.741.08
אשלגן (מ"ג)536.48122.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.931.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)1.420.32
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.460.79
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.722.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.392.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 26.5% 26.4% 41.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.