דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה גבוהה ומרשימה במיוחד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להמיס על אש קטנה את הדבש, החמאה והסוכר, עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • 2 לערבל במיקסר את הקמח, הביצים, אבקת הסודה לשתייה ותערובת הדבש והחמאה, ללוש לבצק רך ולחלק ל- 5 חלקים (4 שכבות לעוגה, שכבה נוספת לפורר במעבד מזון לפירורים).
  • 3 לרדד כל חלק בין שני ניירות אפייה לקוטר 28-30 ס"מ ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 6 דקות עד לקבלת בצק בהיר (תלוי בתנור).
  • 4 להניח לכל שכבה להתקרר ולעבור להכנת הקרם בינתיים.
  • 5 להקציף את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצף יציב (לקרם חלבי ניתן להוסיף גם 2 גביעי שמנת חמוצה - לא חובה).
  • 6 הרכבה: למרוח קרם על השכבה הראשונה, להניח את השכבה השנייה, שוב למרוח קרם וכך ליצור הלאה 4 שכבות. לכסות את השכבה האחרונה בקרם כדי שהפירורים יידבקו ולקשט בפרחי קצפת. העוגה טעימה יותר אם מכינים אותה יומיים מראש.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר + מעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)381310
חלבונים (גרם)6.82 5.55
פחמימות (גרם)4638
מתוכן סוכרים (גרם)9.55 7.77
שומנים (גרם)19.03 15.48
מתוכם שומן רווי (גרם)10.92 8.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.410.33
כולסטרול (מ"ג)99.78 81.16
נתרן (מ"ג)176.83143.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.01 0.01
מים (גרם)10.428.47
ויטמין A (מק"ג)20.416.59
ויטמין B (מ"ג)0.310.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.084.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.09
ויטמין C (מ"ג)0.020.02
ויטמין D (מק"ג)0.260.21
ויטמין E (מ"ג)0.130.11
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)64.4452.42
ברזל (מ"ג)0.240.2
מגנזיום (מ"ג)1.611.31
זרחן (מ"ג)25.4120.67
אבץ (מ"ג)0.170.14
אשלגן (מ"ג)19.8516.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.4% 9.5% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.