דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות שום, שמן זית ופטרוזיליה
לחמניות שום, שמן זית ופטרוזיליה
לחמניות שום, שמן זית ופטרוזיליה
הלחמניות הכי טעימות שיש

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבל בקערת המיקסר במהירות נמוכה את כל מצרכי הבצק מלבד המלח למשך כ- 5 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל 5 דקות נוספות.
  • 2 להתפיח את הבצק כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי המלית.
  • 4 לחלק את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד, לרדד כל כדור ולמרוח במלית (להשאיר חלק מהמלית עבור הציפוי). לסגור כל עיגול בצק לכדור ולהניח בתבנית אפייה במרווחים. להתפיח עוד כחצי שעה עד להכפלת הנפח, למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.
  • 5 לאפות את הלחמניות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה, להוציא מהתנור ולמרוח בשארית המלית.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)152265
חלבונים (גרם)4.83 8.42
פחמימות (גרם)2136
מתוכן סוכרים (גרם)1.72 3
שומנים (גרם)5.73 9.98
מתוכם שומן רווי (גרם)2.05 3.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)45.17 78.7
נתרן (מ"ג)200.53349.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.37
מים (גרם)9.0715.8
ויטמין A (מק"ג)19.4833.93
ויטמין B (מ"ג)0.290.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.9810.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.16
ויטמין C (מ"ג)1.342.33
ויטמין D (מק"ג)0.210.36
ויטמין E (מ"ג)0.110.2
ויטמין K (מק"ג)12.3521.51
סידן (מ"ג)45.3979.08
ברזל (מ"ג)0.260.45
מגנזיום (מ"ג)2.063.59
זרחן (מ"ג)22.6239.4
אבץ (מ"ג)0.150.27
אשלגן (מ"ג)36.7664.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.380.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.350.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 18.2% 15.4% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.