דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל טמפה משעועית שחורה בסגנון מקסיקני
תבשיל טמפה משעועית שחורה בסגנון מקסיקני
תבשיל טמפה משעועית שחורה בסגנון מקסיקני
טמפה, מכירים? (:

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 575 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, לא כשרכשרות
  • 1 לחמם היטב מעט שמן במחבת גדולה ולטגן את הבצל הסגול הקצוץ עד שהופך לשקוף.
  • 2 להוסיף את הפלפלים האדומים (גם את הצ`ילי החריף), להמשיך לטגן מעט, להוסיף את הטמפה, התירס והכוסברה, לתבל בתבלינים ולטגן מספר דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את מחית העגבניות (לדלל אותה לפני בכחצי כוס מים ולערבב) ולתת לטמפה לספוג מעט את הנוזלים.
  • 4 הכנת סלסת העגבניות: פשוט לערבב היטב את כל המרכיבים ולהגיש לצד תבשיל הטמפה.
  • 5 תיהנו ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש בתוך טורטייה או לצד אורז וכמובן כדאי להכין גם את סלסלת העגבניות.

ציוד נדרש: מחבת גדולה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון הזה עשוי מטמפה שעועית שחורה החוסכת לנו את ההתעסקות עם השריה ובישול של שעועית שחורה טרייה, ולכן זה מדובר במתכון זריז וספונטני!

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שלי גריפל - טמפה ישראל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39268
חלבונים (גרם)19.04 3.31
פחמימות (גרם)6311
מתוכן סוכרים (גרם)12.91 2.25
שומנים (גרם)8.25 1.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 0.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
נתרן (מ"ג)2,202383.2
סיבים תזונתיים (גרם)6.78 1.18
מים (גרם)286.0949.78
ליקופן (מ"ג)1.290.22
ויטמין A (מק"ג)290.8250.61
ויטמין B (מ"ג)2.670.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.470.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.69.15
ויטמין C (מ"ג)247.3543.04
ויטמין E (מ"ג)3.130.54
ויטמין K (מק"ג)66.0111.49
סידן (מ"ג)50.948.86
ברזל (מ"ג)1.760.31
מגנזיום (מ"ג)35.786.23
זרחן (מ"ג)73.212.74
אבץ (מ"ג)0.530.09
אשלגן (מ"ג)587.08102.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 8.5% 19.6% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?