דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס טורקי עם תרד וגבינה
בורקס טורקי עם תרד וגבינה
ארוחת בוקר שבת מושלמת

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 156 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך כ- 5 דקות.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 11 חלקים שווים, לשמן את הידיים ולכדרר לכדורים.
  • 3 להניח את כדורי הבצק בקערה ולצקת מעל את השמן (כל הכדורים צריכים להיות מכוסים בשמן ולהעביר כך לילה שלם במקרר).
  • 4 לחמם מראש את התנור לחום של 190 מעלות, ולערבב את מצרכי שני סוגי המליות.
  • 5 לפתוח כל כדור בצק לעלה דק מאוד בעזרת הידיים, להניח לאורך החלק התחתון של העלה פס מהמלית הרצויה, לקפל מעט משני הצדדים פנימה ולגלגל לסיגר (דומה לגלגול עלי כרוב).
  • 6 ליצור מכל סיגר צורת שבלול ולהניח בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 7 לפזר מעל השבלולים גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור).
  • 8 לצנן מעט את הבורקסים מחוץ לתנור, לפרוס פרוסות דקות לרוחב (כמו בתמונה) ולהגיש עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ לפי הטעם. מתקבל בורקס טורקי עם תרד וגבינה שאתם חייבים לאמץ!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

כמות השמן במתכון לטבילת כדורי הבצק הינה כמות מוערכת הנספגת בבצק לאחר ההשריה בשמן. יש לעשות שימוש בכמות של כ- 2 כוסות שמן סה"כ לטבילה. ניתן לעשות שימוש גם בתרד טרי, חלוט ומסונן.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)416266
חלבונים (גרם)13.36 8.56
פחמימות (גרם)3422
מתוכן סוכרים (גרם)0.38 0.24
שומנים (גרם)25.5 16.34
מתוכם שומן רווי (גרם)4.4 2.82
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.120.08
כולסטרול (מ"ג)36.09 23.12
נתרן (מ"ג)542.7347.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.17 0.11
מים (גרם)44.0428.21
ויטמין A (מק"ג)4830.75
ויטמין B (מ"ג)0.240.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.528.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.04
ויטמין C (מ"ג)0.710.46
ויטמין D (מק"ג)0.130.08
ויטמין E (מ"ג)0.220.14
ויטמין K (מק"ג)35.9223.01
סידן (מ"ג)165.67106.14
ברזל (מ"ג)0.370.24
מגנזיום (מ"ג)7.44.74
זרחן (מ"ג)16.3110.45
אבץ (מ"ג)0.140.09
אשלגן (מ"ג)42.4927.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 35.1% 18.4% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.