דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שיש רכה ומפנקת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
  • 2 להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר. כשהקצף יציב להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף את החלמונים, סוכר הוניל, השמן, מיץ התפוזים, גרידת הלימון וגרידת התפוז. להנמיך למהירות הכי נמוכה ולהוסיף את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה.
  • 3 אל תבנית משומנת למזוג 2/3 מהתערובת. ב- 1/3 הנותר להוסיף את אבקת הקקאו, לערבב עד לאיחוד ולמזוג מעל התערובת הבהירה.
  • 4 בעזרת שיפוד עץ לעשות עיגולים כדי להטמיע את התערובת הכהה בבהירה.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 45 דקות (אני אפיתי בטורבו, תלוי בסוג התנור). מתקבלת עוגת שיש תפוזים קלה וטעימה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ עם חור (תבנית קוגלהוף).

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר על העוגה. לשמור את העוגה בכלי אטום או עטופה בשקית.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)320317
חלבונים (גרם)6.17 6.11
פחמימות (גרם)3736
מתוכן סוכרים (גרם)16.32 16.15
שומנים (גרם)17.02 16.84
מתוכם שומן רווי (גרם)1.99 1.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)94.86 93.86
נתרן (מ"ג)86.2785.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.65
מים (גרם)36.0935.71
ויטמין A (מק"ג)41.2640.83
ויטמין B (מ"ג)1.851.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.2
ויטמין B3 (מ"ג)10.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.4113.27
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.22
ויטמין C (מ"ג)3.563.53
ויטמין D (מק"ג)0.520.52
ויטמין E (מ"ג)0.270.27
ויטמין K (מק"ג)0.120.12
סידן (מ"ג)63.8163.14
ברזל (מ"ג)0.780.77
מגנזיום (מ"ג)12.412.27
זרחן (מ"ג)125.73124.41
אבץ (מ"ג)0.450.44
אשלגן (מ"ג)70.1969.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.011
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.950.94

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 28.1% 10.2% 60.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.