דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז הודי שאסור לכם לפספס

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את האורז בקערה עם מים למשך כ- 5 דקות ושוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן בסיר עד לשקיפות.
  • 3 מוסיפים לסיר את האורז, מטגנים קלות, מוסיפים את הכורכום, מערבבים בזהירות ומוסיפים את 5 כוסות המים או עד שהם מכסים את האורז ועד סנטימטר וחצי מעל האורז.
  • 4 מוסיפים את ההל והמלח, מכסים ומשאירים על אש יחסית גבוהה. כשכל המים מתאדים מעבירים את הסיר לאש נמוכה. האורז ההודי שלנו מוכן כשרואים אורז יבש בצידי הסיר.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שירה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18193
חלבונים (גרם)3.84 1.98
פחמימות (גרם)3417
מתוכן סוכרים (גרם)0.98 0.5
שומנים (גרם)3.51 1.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.27 0.14
נתרן (מ"ג)612.9315.75
סיבים תזונתיים (גרם)0.52 0.27
מים (גרם)145.5674.99
ויטמין B (מק"ג)0.1679.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.521.3
ויטמין C (מ"ג)1.080.56
ויטמין E (מ"ג)0.040.02
ויטמין K (מק"ג)0.220.11
סידן (מ"ג)10.375.34
ברזל (מ"ג)0.540.28
מגנזיום (מ"ג)5.772.97
זרחן (מ"ג)8.434.34
אבץ (מ"ג)0.120.06
אשלגן (מ"ג)54.8428.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 8.4% 9.2% 81.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.