דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בדיוק העוגה שאתם צריכים לסופ"ש

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (סה"כ 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לקערת המיקסר עם וו לישה מכניסים לפי הסדר את השמרים, החלב, הביצים, הקמח, הסוכר, הוניל וגרידת הלימון, ולשים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  • 2 תוך כדי ערבול מטמיעים החמאה קובייה קובייה ולאט לאט עד שהיא נטמעת כולה בבצק. לאחר שהיא נטמעת לגמרי מעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ולשים כ- 10 דקות. מדי פעם עוצרים מנקים את הדפנות וממשיכים. לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח. הבצק צריך לצאת במרקם משי, רך, לא דביק ואלסטי מאוד.
  • 3 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מקמחים את הקערה מעט ומחזירים להתפחה של כשעה במקום חמים מכוסה במגבת.
  • הכנת המלית (כדאי להכין אותה סמוך לזמן הרידוד כדי שהשוקולד לא יתקשה):
  • 1 ממיסים את השוקולד על בן-מארי יחד עם המלח והשמן. מי שבוחר לעשות זאת במיקרוגל יש להפעיל ל- 30 שניות, לערבב ולחכות דקה, להחזיר לעוד 30 שניות, לערבב ושוב לחכות דקה וחוזר חלילה עד שנמס לגמרי. אם תמיסו את השוקולד בבת אחת הוא עלול להישרף.
  • 2 בקערה נפרדת מערבבים היטב את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור ואבקת הסוכר.
  • הכנת העוגה (2 תבניות אינגליש קייק):
  • 1 לאחר שעת ההתפחה מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים מהבצק את האוויר וחותכים אותו לחצי. חצי אחד משאירים בקערה ואת החצי השני מרדדים למלבן מאורך. החלק הצר של הבצק צריך להיות באורך התבנית, אם יש עודף בצדדים חיתכו את הבצק כדי שיהיה ישר ובגודל התבנית. הרידוד צריך להיות דק יחסית (העוגה תופחת המון), אך לא יותר מדי כדי שיהיה קל לעבוד איתו - בערך חצי ס"מ.
  • 2 מורחים את תערובת הריקוטה על כל שטח הבצק המרודד, ועל שכבת הריקוטה מורחים את שכבת השוקולד. זה לא חייב להיות אחיד. ככה לכל אחד תהיה הפתעה בפרוסה שלו…
  • 3 מתחילים לגלגל את הבצק מהחלק הרחוק מכם ויוצרים גליל. שימו לב כל הזמן לוודא שצידי הבצק נשארים ישרים אחד על השני ולא בורחים הצידה.
  • 4 חותכים את הגליל לחצי לאורך ויוצרים משני החלקים צמה. מכניסים את הצמה לתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים עוד כ- 25 דקות. זה אולי יראה לכם מעט ולא תפוח אבל העוגה תתפח עוד בתנור.
  • 5 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 35 דקות. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: ממיסים את הסוכר במים הרותחים, וכשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים עליה את הסירופ ישר.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: משקל מטבח, מיקסר עם וו לישה, 2 תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)258311
חלבונים (גרם)6.13 7.36
פחמימות (גרם)3036
מתוכן סוכרים (גרם)9.01 10.82
שומנים (גרם)12.68 15.23
מתוכם שומן רווי (גרם)7.02 8.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)78.1 93.82
נתרן (מ"ג)203.82244.83
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)24.4829.4
ויטמין A (מק"ג)37.0444.49
ויטמין B (מ"ג)0.420.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.4910.2
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.21
ויטמין C (מ"ג)0.320.39
ויטמין D (מק"ג)0.310.38
ויטמין E (מ"ג)0.170.21
ויטמין K (מק"ג)0.160.19
סידן (מ"ג)34.9842.02
ברזל (מ"ג)0.320.38
מגנזיום (מ"ג)3.113.73
זרחן (מ"ג)46.8956.32
אבץ (מ"ג)0.320.38
אשלגן (מ"ג)3339.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.941.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.820.99

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 26% 12.6% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.