דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד נהדרת ליום הולדת וסתם לפינוק

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת העוגה: לערבב בקערה אחת את כל המרכיבים היבשים. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים יחד עם השמן, היין המתוק והמים החמים. לאחד בין התערובות.
  • 2 לשמן תבנית אפייה מתאימה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 3 הכנת ציפוי השוקולד: להמיס בסיר קטן את המחמאה, להוסיף את הקקאו, הסוכר, נס הקפה והמים, ולערבב עד לקבלת ציפוי חלק.
  • 4 כשהעוגה יוצאת מהתנור למרוח את הציפוי, ומעל לפזר את הפיסטוק הטחון. מתקבלת עוגת שוקולד קלה להכנה וטעימה שכולם יאהבו!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
העוגה הזאת מדהימה גם יחד עם כוס חלב, שוקו או תה. במקום סוכריות צבעוניות אפשר לשלב גם אגוזים טחונים או קוקוס.

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)340325
חלבונים (גרם)5.76 5.51
פחמימות (גרם)4139
מתוכן סוכרים (גרם)22.13 21.18
שומנים (גרם)18.18 17.4
מתוכם שומן רווי (גרם)2.49 2.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 60.52
נתרן (מ"ג)178.29170.61
סיבים תזונתיים (גרם)2.14 2.05
מים (גרם)30.6729.35
ויטמין A (מק"ג)27.4426.26
ויטמין B (מ"ג)0.650.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.8110.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)0.040.04
ויטמין D (מק"ג)0.350.33
ויטמין E (מ"ג)0.220.21
ויטמין K (מק"ג)0.450.43
סידן (מ"ג)65.8463.01
ברזל (מ"ג)1.261.21
מגנזיום (מ"ג)34.0332.56
זרחן (מ"ג)147.88141.51
אבץ (מ"ג)0.660.64
אשלגן (מ"ג)132.99127.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.610.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.52
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.341.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.291.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 27.2% 8.6% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.