דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפינס שקדים כשר לפסח
מאפינס שקדים כשר לפסח
מאפינס כשר לפסח פשוט מושלם

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון) ולרפד את התבנית בעטרות נייר.
  • 2 להקציף בקערה בעזרת מקציף ידני (ניתן גם במיקסר עם בלון הקצפה) את החמאה והסוכר במשך כ- 2-3 דקות. להוסיף את הביצים ולהקציף לקבלת בלילה תפוחה.
  • 3 לערבב בקערה נפרדת את המצרכים היבשים (הקמח, קמח השקדים, אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח), להוסיף בהדרגה לבלילה ולערבב רק עד לאיחוד.
  • 4 להוסיף לבסוף את קרם הקוקוס, ההשמן וליקר השקדים. להקפיד לא לערבב יתר על המידה את בלילת העוגה. לחלק את הבלילה ל- 12 יחידות מאפינס ולאפות אותם במשך כ- 23-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
  • 5 להוציא את התבנית מהתנור, להניח את המאפינס להתקרר כ-5 דקות ואז להוציא בעדינות את כל המאפינס לרשת צינון.
  • 6 הכנת הקרם: להקציף את כל המרכיבים עד לקבלת קצף יציב, להעביר אל שקית זילוף עם צנתר כוכב, לזלף בסמוך למועד הגשת המאפינס (לשמור את הקרם בתוך שקית הזילוף במקרר) ולקשט בשקדים הפרוסים. מתקבל מאפינס שקדים כשר לפסח מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית למאפינס + מקציף ידני (או מיקסר).

הערך התזונתי לא כולל את ליקר השקדים ואבקת הסוכר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)388357
חלבונים (גרם)5.19 4.78
פחמימות (גרם)3229
מתוכן סוכרים (גרם)18.84 17.32
שומנים (גרם)26.94 24.77
מתוכם שומן רווי (גרם)14.57 13.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.60.55
כולסטרול (מ"ג)116.17 106.82
נתרן (מ"ג)218.96201.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 0.56
מים (גרם)12.9611.91
ויטמין A (מק"ג)27.225.01
ויטמין B (מ"ג)0.40.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.997.35
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.14
ויטמין D (מק"ג)0.350.32
ויטמין E (מ"ג)0.180.16
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)31.1628.65
ברזל (מ"ג)0.310.29
מגנזיום (מ"ג)2.081.91
זרחן (מ"ג)43.9940.45
אבץ (מ"ג)0.220.2
אשלגן (מ"ג)23.8321.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.53

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 42% 8.1% 49%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (0.75 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.