דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנת עוף בתנור מושלמת שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 371 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בתבנית אפייה המתאימה לתנור פורסים נייר אפייה, עליו מוזגים את שמן הזית והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הדבש והמים, ומערבבים שוב.
  • 2 מניחים את חלקי העוף על הרוטב ומעסים אותם שהרוטב יצפה את העוף מכל כיוון וגם מתחת לעור.
  • 3 מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה לצ`יפס בעובי סנטימטר וחצי (צ`יפס מעט עבה). מעבירים את הצ`יפס לתבנית ומערבבים שוב.
  • 4 מכסים את התבנית בנייר אפייה לח ובנייר כסף מעל, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כשעה ועשרים דקות. מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום ל- 200 מעלות ומשאירים בתנור להזהבה לכ- 10 דקות נוספות. התוצאה היא עוף עסיסי וטעים עם צ`יפס.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

במתכון כתוב בירכי ושוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי ושוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של טלי!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)576155
חלבונים (גרם)35.78 9.65
פחמימות (גרם)5214
מתוכן סוכרים (גרם)6.84 1.84
שומנים (גרם)24.55 6.62
מתוכם שומן רווי (גרם)5.21 1.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.02
כולסטרול (מ"ג)111.73 30.13
נתרן (מ"ג)1,484400.14
סיבים תזונתיים (גרם)3.57 0.96
מים (גרם)250.9767.68
ויטמין A (מק"ג)23.16.23
ויטמין B (מ"ג)15.054.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.09
ויטמין B3 (מ"ג)10.662.88
ויטמין B5 (מ"ג)2.610.7
ויטמין B6 (מ"ג)1.110.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.387.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.1
ויטמין C (מ"ג)28.027.55
ויטמין D (מק"ג)0.150.04
ויטמין E (מ"ג)0.450.12
ויטמין K (מק"ג)5.331.44
סידן (מ"ג)28.867.78
ברזל (מ"ג)2.880.78
מגנזיום (מ"ג)85.1222.95
זרחן (מ"ג)328.588.58
אבץ (מ"ג)3.841.04
אשלגן (מ"ג)1,164314.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.830.76
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.370.64
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.461.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.721

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 21.1% 30.8% 45%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.