דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת תפוחי אדמה מושלמת לארוחה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה

  • לבישול תפוחי האדמה
  • תפוחי אדמה - 10 יחידות קטנות - סה"כ (820 גרם)
    קטנטנים ושטופים היטב
  • מים - 1 ליטר
  • מלח - כף שטוחה
  • השמן והתבלינים
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שום - כף
    כתוש
  • זעתר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    מתוקה
  • לטיגון
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במי המלח למשך כ- 20 דקות (להשגיח שלא יתרככו), לסנן ולקרר היטב.
  • 2 לערבב את שמן הזית והתבלינים.
  • 3 להניח את תפוחי האדמה בקערה, לצקת את השמן המתובל, לערבב היטב ולהניח בצד כ- 20 דקות כדי שתפוחי האדמה יספגו את השמן.
  • 4 לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד לקבלת השחמה רצויה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם מעט פטרוזיליה מעל.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14173
חלבונים (גרם)1.66 0.86
פחמימות (גרם)179
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.01
שומנים (גרם)7.53 3.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.15 0.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
נתרן (מ"ג)759.95392.74
סיבים תזונתיים (גרם)1.58 0.82
מים (גרם)163.7684.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.991.03
ויטמין B (מ"ג)2.021.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.20.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.430.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.324.3
ויטמין C (מ"ג)11.15.74
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)1.880.97
סידן (מ"ג)10.095.21
ברזל (מ"ג)0.310.16
מגנזיום (מ"ג)19.610.13
זרחן (מ"ג)38.2619.77
אבץ (מ"ג)0.280.14
אשלגן (מ"ג)318.13164.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 27.1% 6% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.