דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות שמיניה ביתיות
לחמניות שמיניה ביתיות
לחמניות שמיניה ביתיות
הלחמניות הכי טעימות בהפסקה

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק במיקסר למשך כ- 10 דקות. את המים להכניס לקערת המיקסר אחרונים ובהדרגה. כמות המים עשויה להשתנות בין קמחים שונים, ולכן יש לקחת בחשבון שלא תמיד יש צורך בכל הכמות הרשומה במתכון. יש להוסיף מים עד לקבלת בצק רך, אך לא נוזלי מדי.
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים שווים (כ- 18 לחמניות במשקל של כ- 100 גרם כל אחת).
  • 4 להפוך כל כדור לרצועה ארוכה, לקלוע בקליעת שמיניה או כל קליעה אחרת שאוהבים, ולהתפיח שוב את הלחמניות למשך כ- 40-45 דקות. מעט לפני סיום ההתפחה השנייה לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 5 להבריש את הלחמניות בביצה המעורבבת עם הסילאן, ולאפות כ- 25 דקות בתנור שחומם מראש עד להשחמה. מתקבלות לחמניות שמיניה ממכרות במיוחד!
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)286268
חלבונים (גרם)6.62 6.19
פחמימות (גרם)4845
מתוכן סוכרים (גרם)5.46 5.1
שומנים (גרם)7.12 6.65
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 0.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.05 13.13
נתרן (מ"ג)377.75353.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.51 0.47
מים (גרם)36.1833.81
ויטמין A (מק"ג)6.045.65
ויטמין B (מ"ג)0.480.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.23
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.15
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2422.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.03
ויטמין C (מ"ג)3.333.12
ויטמין D (מק"ג)0.080.07
ויטמין E (מ"ג)0.040.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)48.9545.75
ברזל (מ"ג)1.681.57
מגנזיום (מ"ג)0.80.74
זרחן (מ"ג)60.2656.32
אבץ (מ"ג)0.050.05
אשלגן (מ"ג)5.395.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.4% 10.6% 77.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.