דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סירות חצילים בתנור עם טחינה
סירות חצילים בתנור עם טחינה
סירות חצילים בתנור עם טחינה
מושלם כפתיח על השולחן

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 חותכים כל חציל לאורך, חורצים לאורך ולרוחב בכל חצי חציל ויוצרים קוביות.
  • 3 מורחים כל חצי חציל בכף שמן זית (להחדיר אותו פנימה), מפזרים את השום הכתוש ומפזרים את המלח והפלפל השחור לפי הטעם.
  • 4 אופים את החצילים בתנור החם למשך כ- 30 דקות, מגבירים את החום ל- 250 מעלות במצב גריל וצולים עד שהם תופסים צבע יפה.
  • 5 מכינים את הטחינה במעבד מזון לפי הטעם, ומתענגים על סירות חצילים בטחינה טעימות בטירוף שמתאימות לאירוח וגם לעל האש!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגשה גם עם סלט ירקות קצוץ מעל (מלפפון ועגבניה), ביצים קשות, פלפל חריף ופטרוזיליה.

הערך התזונתי אינו כולל את שאר התוספות המומלצות אלא את הטחינה בלבד. זמן ההכנה לא כולל את זמן האפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של רמית!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)224103
חלבונים (גרם)4.54 2.09
פחמימות (גרם)209
מתוכן סוכרים (גרם)5.74 2.64
שומנים (גרם)15.24 7.01
מתוכם שומן רווי (גרם)2.43 1.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
נתרן (מ"ג)1,318605.8
סיבים תזונתיים (גרם)5.64 2.59
מים (גרם)171.6578.92
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.5912.69
ויטמין B (מ"ג)1.90.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.150.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.280.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.2214.81
ויטמין C (מ"ג)14.16.48
ויטמין E (מ"ג)0.790.36
ויטמין K (מק"ג)75.0834.52
סידן (מ"ג)52.6124.19
ברזל (מ"ג)1.840.84
מגנזיום (מ"ג)24.8611.43
זרחן (מ"ג)45.7121.02
אבץ (מ"ג)0.390.18
אשלגן (מ"ג)293.54134.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 33.8% 10% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.82 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.