דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על שום בשמן זית

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח את שיני השום בסיר שטוח, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את כל התבלינים.
  • 2 לבחוש היטב ולבשל על האש הכי נמוכה (אחרת השום יישרף).
  • 3 להמתין ששמן הזית יבעבע ולהשאיר כך למשך כשעה או עד שהשום מקבל צבע שחום יפה ולא יותר.
  • 4 לקרר היטב ולשמור ובצנצנת זכוכית סגורה היטב במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (ניתן להוסיף יותר מלח, פלפל שחור, צ`ילי גרוס חריף ועוד).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)161456
חלבונים (גרם)1.23 3.48
פחמימות (גרם)618
מתוכן סוכרים (גרם)0.19 0.55
שומנים (גרם)14.82 41.91
מתוכם שומן רווי (גרם)2.26 6.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.080.23
נתרן (מ"ג)32.4691.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.42 1.19
מים (גרם)11.331.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.250.7
ויטמין B (מ"ג)0.551.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.11
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.67
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.712.02
ויטמין C (מ"ג)6.1417.37
ויטמין E (מ"ג)0.020.05
ויטמין K (מק"ג)0.782.2
סידן (מ"ג)35.45100.23
ברזל (מ"ג)0.361.01
מגנזיום (מ"ג)5.0314.22
זרחן (מ"ג)29.5783.6
אבץ (מ"ג)0.230.64
אשלגן (מ"ג)78.81222.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 64.9% 5.4% 27.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.95 (2.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.