דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקה רטטוי
שקשוקה רטטוי
שקשוקה רטטוי
אחת השקשוקות הנדירות שתכינו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 401 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בשמן במחבת חמה את השום, החציל והזוקיני במשך כ- 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד לריכוך, מתבלים מעט, מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את שימורי העגבניות והתבלינים, ומבשלים למשך כ- 15-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם (אפשר גם יותר זמן על חום נמוך).
  • 3 מפנים עם כף עץ מעט מהתערובת, שוברים ביצה לחור שנוצר וחוזרים על הפעולה עד שכל המחבת מכוסה בביצים (תלוי בגודל המחבת).
  • 4 מפזרים מעל את גבינת הפטה המגוררת והבזיליקום, אוכלים הכל יחד עם לחם טרי וסלט ירקות, ומתענגים על שקשוקה רטטוי טעימה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף כמובן בצל וירקות נוספים שאוהבים (פלפל חריף וגמבה למשל).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)30576
חלבונים (גרם)16.36 4.08
פחמימות (גרם)236
מתוכן סוכרים (גרם)11.44 2.85
שומנים (גרם)17.5 4.37
מתוכם שומן רווי (גרם)6.35 1.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)275.21 68.63
נתרן (מ"ג)1,527380.74
סיבים תזונתיים (גרם)4.22 1.05
מים (גרם)267.6166.74
ליקופן (מ"ג)1.930.48
ויטמין A (מק"ג)211.4652.73
ויטמין B (מ"ג)4.971.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.60.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.830.46
ויטמין B5 (מ"ג)1.680.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)76.4719.07
ויטמין B12 (מק"ג)1.030.26
ויטמין C (מ"ג)32.898.2
ויטמין D (מק"ג)1.390.35
ויטמין E (מ"ג)1.790.45
ויטמין K (מק"ג)17.914.47
סידן (מ"ג)212.2152.92
ברזל (מ"ג)2.770.69
מגנזיום (מ"ג)54.113.49
זרחן (מ"ג)317.7779.24
אבץ (מ"ג)2.440.61
אשלגן (מ"ג)705.69175.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.780.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.380.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.720.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.380.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 28.8% 26.9% 37.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.