דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן שלא נפתחות באפייה
אוזני המן שלא נפתחות באפייה
לא נפתחות - באחריות!

מצרכים למתכון

26 מנות/יחידות, 21 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד היטב את כל מרכיבי הבצק ואם הוא יוצא קשה ומתפורר אז אפשר להוסיף עוד חלמון אחד.
  • 2 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח למנוחה של כשעה על השיש.
  • 3 לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה כדי שייצא חלק (עובי של כס"מ, תלוי בעובי שאתם אוהבים).
  • 4 לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או רינג, למלא במילוי שאוהבים, לסגור לצורת אוזן המן ולהניח בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות טורבו למשך כ- 10-15 דקות (תלוי בסוג התנור). זהו - מתקבלות אוזני המן שלא נפתחות באפייה! כעת ניתן לקשט באבקת סוכר, לזלף שוקולד, לפזר סוכריות צבעוניות או כל מה שאוהבים.
  • 6 בתיאבון וחג פורים שמח חיוך

הערך התזונתי כולל אך ורק את בצק אוזני ההמן ולא את המילויים והקישוטים בהם עושים שימוש. זמן ההכנה כולל את זמן מנוחת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)93440
חלבונים (גרם)1.47 6.97
פחמימות (גרם)1049
מתוכן סוכרים (גרם)1.56 7.38
שומנים (גרם)5 23.65
מתוכם שומן רווי (גרם)3.11 14.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.160.77
כולסטרול (מ"ג)22.32 105.5
נתרן (מ"ג)33.69159.26
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.16
מים (גרם)1.78.05
ויטמין A (מק"ג)3.5716.87
ויטמין B (מ"ג)0.130.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.19
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.16
ויטמין B6 (מ"ג)00.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.6626.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.09
ויטמין C (מ"ג)0.693.27
ויטמין D (מק"ג)0.050.22
ויטמין E (מ"ג)0.020.11
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)10.7450.79
ברזל (מ"ג)0.371.77
מגנזיום (מ"ג)0.271.27
זרחן (מ"ג)15.3872.7
אבץ (מ"ג)0.030.14
אשלגן (מ"ג)3.1214.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 29.5% 8.7% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.