דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון לבצק פריך מתוק
מתכון לבצק פריך מתוק
בצק פריך מתוק שמתאים להכנת המון עוגיות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון לעבד את כל המרכיבים היבשים (הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר והמלח) עם החמאה הקרה עד לקבלת מעין חול דק ואחיד ללא גושים.
  • 2 להוסיף את החלמונים והחלב ולעבד עיבוד נוסף מינימלי וקצר רק עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • 3 לאחד את הבצק עם הידיים וזהו - יש לכם בצק פריך מתוק, עכשיו תשתוללו עם הרעיונות שלכם!
  • שימו לב:
  • 1 במקום חמאה ניתן להשתמש בנטורינה לגרסת פרווה. לא ניתן להחליף לשמן.
  • 2 הבצק לא צריך קירור, הוא נוח לעבודה ואפשר לעבוד איתו מיד.
  • 3 במידה ומכינים עם הבצק עוגיות מגולגלות - מומלץ להקפיא את הרולדה היטב לפני האפייה.
  • 4 ניתן להכין בצק פריך מתוק מראש, להקפיא ולאפות באותו היום.
  • 5 מהכמות הזו יצאו לי 20 עוגיות ריבה ו- 10 אצבעות שוקולד פריך מחפיסה אחת (עם מעט שאריות).
  • להכנת עוגיות ריבה:
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות טורבו ולחלק את הבצק לשני חלקים.
  • 2 לקמח מעט את הבצק משני הצדדים ולרדד לעובי הרצוי (מומלץ עובי דק אבל לא דק מדי).
  • 3 לקרוץ עיגולים לעוגיות, ולקרוץ עיגולים נוספים עם עיגול קטן יותר במרכז שישמשו כמכסה.
  • 4 להסיר את שאריות הבצק ולאפות בתנור למשך כ- 10-15 דקות (למרקם נמס יותר - לאפות להזהבה מאוד עדינה, למרקם פריך יותר - לאפות להזהבה יותר עמוקה).
  • 5 לצנן היטב ולזלף במרכז ריבה (להשאיר טיפה שוליים כדי שהמילוי לא יברח).
  • 6 לפדר היטב את העוגיות עם החור באבקת סוכר ולהניח מעל כל עוגייה עם ריבה בעדינות.
  • 7 ללחוץ לחיצה מאוד עדינה כך שהמילוי לא יברח, וזהו - מוכן!
  • להכנת אצבעות פריך שוקולד:
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות טורבו ולחלק את הבצק לשני חלקים.
  • 2 לקמח מעט את הבצק משני הצדדים ולרדד למלבן דק שיהיה בגודל כפול מחפיסת השוקולד.
  • 3 לחתוך את הדפנות אם צריך למלבן יפה ולהניח במרכז את חפיסת השוקולד.
  • 4 לסגור את חפיסת השוקולד בבצק בצורת מעטפה: להתחיל מהחלק הצר יותר כלפי פנים ואז לעבור לדפנות הרחבות יותר כלפי פנים. אם חסר מעט בצק כדי שלא יראו את חפיסת השוקולד אז אפשר להוסיף מעט בצק ולסגור היטב.
  • 5 להפוך את הבצק כך שהחלק הפחות יפה שלו יהיה למטה, ולאפות בתנור החם למשך כ- 12-15 דקות עד שהבצק כולו לבן והשוליים מקבלים הזהבה מאוד עדינה.
  • 6 לצנן היטב לפני החיתוך ולפדר באבקת סוכר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)132438
חלבונים (גרם)1.47 4.88
פחמימות (גרם)1758
מתוכן סוכרים (גרם)5.34 17.72
שומנים (גרם)6.17 20.49
מתוכם שומן רווי (גרם)3.76 12.49
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.190.64
כולסטרול (מ"ג)42.33 140.48
נתרן (מ"ג)28.795.23
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.24
מים (גרם)1.665.51
ויטמין A (מק"ג)9.1430.35
ויטמין B (מ"ג)0.170.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.13
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.524.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.16
ויטמין C (מ"ג)0.61.99
ויטמין D (מק"ג)0.130.43
ויטמין E (מ"ג)0.060.21
ויטמין K (מק"ג)0.020.06
סידן (מ"ג)12.4641.35
ברזל (מ"ג)0.381.25
מגנזיום (מ"ג)0.260.87
זרחן (מ"ג)19.4764.6
אבץ (מ"ג)0.060.19
אשלגן (מ"ג)2.879.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.280.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 24.6% 5.8% 69.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.